Inculpaţii în dosarul manipulării pieţei de capital, achitaţi azi de Curtea de Apel Cluj

Inculpaţii în dosarul manipulării pieţei de capital, achitaţi azi de Curtea de Apel Cluj
Instanţa Curţii de Apel Cluj i-a achitat astăzi pe toţi cei inculpaţi în dosarul de manipulare a pieţei de capital.

Curtea de Apel Cluj a dispus azi achitarea inculpaţilor Gicu Agenor Gânscă )foto) pentru infracţiunea de manipulare a pieţei de capital în formă continuată şi pe Rareş Nilaş BOgdan, Ana Oprean, Sergiu Dascăl şi Ionuţ Baboş, care sunt acuzaţi de manipulare a pieţei de capital în formă continuată şi fals informatic. În cazul lui Gânscă, motivul este "lipsa elementelor constitutive ale infracţiunilor", dar şi ca urmare a schimbării încadrării juridice dintr-o singură infracţiune de manipulare a pieţei de capital în formă continuată, potrivit unui comunicat al Curţii de Apel Cluj.

Hotărârea Curţii de Apel poate fi atacată cu recurs în termen de zece zile de la pronunţare. Vezi aici detalii dspre dosar

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Cluj susţin că Gicu Gânscă s-a folosit de informaţii preferenţiale - inside trading - pentru a deveni acţionar majoritar al ACI Bistriţa-Năsăud. Gânscă este acuzat că a achiziţionat pe baza unui antecontract de vânzare-cumpărare acţiunile ACI Bistriţa, iar ulterior ar fi oficializat tranzacţia cu ajutorul Rasdaq. Alături de acesta, sunt inculpaţi 4 brokeri şi un avocat.

Comenteaza