Instruiţi în meşteşug VIDEO

Instruiţi în meşteşug VIDEO
Oamenii din mediul rural pot scăpa de şomaj devenind... meşteşugari tradiţionali. Fundaţia World Vision Romania a lansat astăzi un proiect pe bani europeni care urmăreşte să-i transforme pe şomerii de la sat în ţesători, olari sau cioplitori, gata să-şi înceapă propria afacere.

Potrivit statisticilor, jumătate din oamenii apţi de muncă din mediul rural nu au o ocupaţie, cei mai afectaţi fiind absolvenţii de învăţământ mediu şi primar. Pentru a veni în ajutorul lor, Fundaţia World Vision Romania a lansat astăzi un proiect de aproape 500.000 de euro, finanţat din bani europeni. Timp de doi ani, şomerii de la sat vor urma cursuri de formare profesională în meşteşuguri precum olărit, cioplit sau ţesut. Ei vor fi învăţaţi şi cum să-şi dezvolte o afacere proprie.

Proiectul va fi implementat în şase judeţe din regiunea de dezvoltare Nord-Vest şi se adresează exclusiv şomerilor din mediul rural.

La finalul proiectului, în localitatea clujeană Dezmir se va înfiinţa un ateler pilot de meşteşuguri, în timp ce în restul regiunilor vor fi înfiinţate trei asociaţii profesionale locale ale meşteşugarilor.

Reporter: Cosmin Oanţă
Imagine: Florin Dan

Comenteaza