ISDC dispare din vară. Asimilată de colosul Endava

ISDC dispare din vară. Asimilată de colosul Endava
Grupul informatic britanic Endava va asimila firma clujeană ISDC România de la 1 iulie, în scopul de a gestiona mai eficient fondurile necesare pentru activităţile pe care angajaţii le vor desfăşura în comun.

“Ca urmare a acestei achiziții, se dorește implementarea unei fuziuni între filialele locale ale celor două grupuri. Fuziunea își va produce efectele din punct de vedere juridic, contabil și fiscal începând cu data de 1 iulie 2017, ora 00:00”, se arată în proiectul de fuziune, conform Profit.ro.
 
Va exista o unificare a proceselor de conducere și control a activităților desfășurate în prezent de către cele două companii, fiind realizate economii substanțiale prin reducerea structurilor paralele administrative și de management și prin creșterea eficienței actului de decizie managerial.

Procesul va simplifica procedurile de raportare (contabile și financiare) folosite față de autorități și față de asociații din grup, prin conceperea lor unitară. Fuziunea va permite elaborarea unui plan de investiții coerent, corelat cu necesarul și oportunitățile comune de investiții, cu strategia de dezvoltare a societății absorbante.
 
"Brandul ISDC a fost instrumental pentru succesul companiei, iar procesul de integrare va continua să valorifice acest lucru. Ca parte din procesul de integrare, se va produce o migrare spre brandul Endava, cu o tranziție graduală atât pentru clienți, cât și pentru cele două piețe reunite", au transmis reprezentanţii celor două companii, pentru ZIUA de CLUJ. 
 
Ca urmare a fuziunii va rezulta o organizație cu 3.300 de angajați aflați în centre de dezvoltare software și suport din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Columbia, Republica Moldova şi în birouri de vânzări din Marea Britanie, Olanda, Germania şi SUA. Operaţiunea vine în continuarea altor fuziuni și achiziții realizate de Endava în ultimii trei ani în Europa și în America de Nord.  
 
Endava a ajuns la Cluj prin cumpărarea societăţii locale Alfa Global Solutions. Grupul britanic s-a format în urma fuziunii dintre companiile Brains Direct, Concise şi INSL, alături de centre de dezvoltare plasate în Cluj, Bucureşti, Chişinău. Brains Direct era furnizor de IT şi dezvoltator de software pentru Europa de Est, iar Concise, organizaţie de consultanţă şi servicii IT.

Endava România avea afaceri de 217 milioane de lei în 2015. În urma fuziunii, acționarii săi vor fi Endava Limited (91,3%), Endava Holding (8,7%). Aceasta este o companie britanică de servicii IT cu experiență în colaborarea cu unele dintre cele mai importante companii din domeniile servicii financiar-bancare, asigurări, telecomunicaţii, media, tehnologie, comerț sau transporturi.  

Comenteaza