Jumătate din cifra de afaceri a Transilvania Construcţii în S1, din dezvoltări imobiliare. Vezi raportul financiar

Jumătate din cifra de afaceri a Transilvania Construcţii în S1, din dezvoltări imobiliare. Vezi raportul financiar
Cifra de afaceri a companiei clujene Transilvania Construcţii a scăzut la 17,6 milioane de lei în primul semestru al acestui an, arată un raport publicat astăzi de companie.


Motivul - mare parte a capacităţilor de producţie ale societăţii au fost utilizate pentru finalizarea unui ansamblu rezidenţial, "Dorobanţilor Residence", finalizat în iunie.


Profitul din exploatare al societăţii a crescut de trei ori, la două milioane de lei, iar rata profitului a crescut de la 3,2% la 11,4%. În schimb, Transilvania Construcţii încheie S1 pe pierderi, 1,45 milioane de lei. Aceasta, din cauza creşterii accentuate a cursului de schimb valutar leu-euro. Numai cheltuielile cu diferenţele de curs valutar au depăşit 1,1 milioane de lei, susţine preşedintele Consiliului de Administraţie, Mircea Timofte, care este şi principalul acţionar.


Sectorul construcţiilor, în care activează şi Transilvania Construcţii, şi-a continuat tendinţa de scădere şi în S1. În schimb, veniturile din închirierea spaţiilor în Parcul Logistic Transilvania au crescut uşor, arată raportul. "Gradul de ocupare a variat între 80 şi 85%; în acest sector se remarcă o tendinţă de creştere a activităţii, concretizată prin creşterea cererii de spaţii logistice", subliniază raportul.


Cea mai mare parte a veniturilor, 50%, vine din dezvoltare imobiliară, 8,8 milioane de lei, iar alte 23% din închirierea spaţiilor în parcul logistic. Doar 12,8% din cifra de afaceri provine din construcţii şi montaj, activitate ce în S1 2011 ocupa o pondere de 72,5%. "Începând din acest an am obţinut venituri importante din activitatea de dezvoltare imobiliară, respectiv din vânzarea apartamentelor din complexul rezidenţial", arată raportul.


Ansamblul, care este compus din 110 apartamente şi 111 parcări, a fost ridicat pe terenul de 4.200 metri pătraţi al societăţii de pe Calea Dorobanţilor. Pentru a finanţa lucrările, Transilvania Construcţii a contractat un credit de patru milioane de euro, pe o perioadă de cinci ani.

Principalii acţionari ai Transilvania Construcţii (COTR) sunt Mircea Timofte cu 30%, Gabriela Timofte cu 29,4% şi SIF Banat-Crişana cu 19%.

Comenteaza