La Cluj a apărut Uberul imobiliarelor. Cine vrea să îi lase pe agenți fără comisioane

La Cluj a apărut Uberul imobiliarelor. Cine vrea să îi lase pe agenți fără comisioane
Andrei Spătaru a decis să treacă de la excavator la computer

Antreprenorul clujean Andrei Spătaru și-a propus să concureze agențiile imobiliare din oraș prin activarea unei platforme online cu ansambluri rezidențiale, alcătuită cu ajutorul celei mai mari baze de date cu șantierele din România.

“Informația înseamnă putere și până nu demult acesta era avantajul agențiilor imobiliare. Dețineau informația și oamenii plăteau pentru a afla de unde puteau cumpăra. Internetul a schimbat asta, iar agențiile s-au adaptat. Acum inundă celelalte site-uri de imobiliare cu sute de anunțuri zilnice – cele mai multe repetate la nesfârșit sau chiar înșelătoare.

În acest fel oamenii sunt descurajați să mai caute pe acele site-uri pentru că tot la agenți imobiliari ajung de cele mai multe ori. În spatele platformei noastre se află cea mai mare bază de date cu șantiere din România, creată și întreținută de echipa IBC Focus.

Astfel, informația care în trecut era disponibilă doar pentru câțiva oameni - în special agenți imobiliari acum este disponibilă tuturor celor interesați de achiziția unei locuințe”, menționează Andrei Spătaru, fondatorul platformei Faraagentie.ro.

El și-a propus să creeze astfel un mediu transparent în care clienții pot afla detalii importante despre companiile care stau în spatele unui ansamblu imobiliar: cifrele de afaceri ale dezvoltatorilor și constructorilor, ce vechime au în piață, câte și ce fel de lucrări au mai executat în trecut, câți angajați au. Proiectul este pus în practică în colaborare cu IBC Focus, companie de monitorizare a șantierelor din România.

Pe platformă sunt publicate peste 100 de ansambluri rezidențiale din Cluj și din zonele limitrofe, cu date de contact direct de la dezvoltatori. Clienții interesați de achiziția unei locuințe pot să-și creeze un cont gratuit și să înceapă căutările. Cu toate acestea, există și ansambluri care pot fi vizualizate doar cu un cont premium, ce presupune plata online a unui pachet de membru.

„Încurajăm viitorii proprietari să contacteze direct dezvoltatorii și să poarte discuțiile privind prețurile și detaliile tehnice telefonic, prin e-mail sau, de ce nu, să planifice o vizită la șantier. Ne dorim îi să ajutăm să scape de comisioanele de mii de euro plătite agenților și să ia decizii avizate, lipsite de influența agenților imobiliari”, spune fondatorul platformei.

Comenteaza