Loteria Română a virat 1,5 mil. lei către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Banii vin din vânzarea lozurilor „Team Romania”

Loteria Română a virat 1,5 mil. lei către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Banii vin din vânzarea lozurilor „Team Romania”
| Foto: activenews.ro

Românii au avut șansa de a contribui a finanţarea echipei olimpice prin cumpărarea lozurilor „Team Romania”.

Loteria Română a virat 1,5 milioane de lei către Comitetul Olimpic şi Sportiv Român (COSR) pentru susţinerea echipei olimpice a României, a anunţat compania într-un comunicat publicat pe site-ul oficial.

În cursul lunii mai 2024, Loteria Română a lansat lozul Team Romania în scopul susţinerii echipei olimpice a României la Jocurile Olimpice de la Paris din 2024 şi în cursul acestei săptămâni a virat suma respectivă în scopul asigurării finanţării Echipei Olimpice a României.

Lozul Team România a oferit şansa tuturor românilor de a contribui la finanţarea echipei olimpice a României şi de a sprijini astfel eforturile sportivilor noştri în această competiţie mondială, ca premisă pentru promovarea sportului şi a imaginii României în lume.

„Vânzarea lozurilor Team Romania într-un timp record confirmă faptul că acest proiect a fost unul de mare succes şi doresc să mulţumesc tuturor celor care s-au implicat activ şi, totodată, tuturor românilor care au înţeles că în acest mod pot să fie alături de Echipa Olimpică a României", a declarat directorul general al Loteriei Române, Ionuţ-Valeriu Andrei.

La momentul lansării preţul de 5 lei pentru un loz „Team Romania" era de 5 lei. 30% din valoarea lozurilor vândute a fost alocată Comitetului Olimpic şi Sportiv Român pentru susţinerea Echipei Olimpice.

Loteria Română a fost înfiinţată în anul 1906 cu scopul de a crea fondurile necesare finanţării obiectivelor de interes public naţional. Sportul românesc, atât de masă cât şi de performanţă, este unul dintre domeniile care beneficiază de sprijinul Loteriei Române.

Comenteaza