„Loteria shaormelor” din Cluj: Unde se găsesc cele mai bune. Clujenii dezbat aprins subiectul
- Scris de Oana Doroșenco
- azi, 11:01
- Economie
- Ascultă știrea
Dezbatere între clujeni: Unde găsești cea mai bună shaorma în Cluj-Napoca.
O discuție recentă de pe Reddit a scos la iveală preferințele clujenilor în materie de shaorma – un subiect care, se pare, aprinde spiritele la fel de tare ca traficul din oraș.
De la shaorme „pentru popor” până la variante premium, utilizatorii au împărtășit experiențele lor.
Accapulco: „Loteria shaormelor”, dar cu potențial de top
Mulți utilizatori au menționat Accapulco, însă părerile sunt împărțite.
„Accapulco shaorma arăbească, într-o zi bună. Dar parcă nu mai e cum era odată”.
„Accapulco e o loterie: odată am mâncat și aș mai fi mâncat 10, altă dată abia am terminat”.
„Ultima bunicică a fost o shaorma clasică cu vită, de la Accapulco Mihai Viteazu. N-am avut baiuri”.
„Favorita mea e Accapulco Magică Arăbească. Îmi place că prăjesc lipia pe plită cu puțin ulei – îi dă altă savoare”.
Berrak – frecvent lăudată
Berrak apare constant printre recomandări.
„Berrak și Accapulco, alea chiar sunt shaorme adevărate”.
„Îmi place Berrak, e printre preferatele mele”.
Jabbar și Kebapci – ingrediente bune și lipii făcute în casă
Experiențele cu Jabbar sunt pozitive, cu mici avertismente: „Își fac lipiile și chiflele, ingrediente bune. Dar nu luați varză, pun prea multă și nu e grozavă”.
Despre Kebapci: „Prima shaorma cu adevărat bună pe care am mâncat-o în oraș”.
Rosa, „Dacia shaormelor”
Pentru clujenii cu program nocturn: „Rosa e shaorma aia cu care îți faci treaba. Dacia shaormelor, if you will. Puține lucruri lovesc ca o Rosa corectă la 2 noaptea”.
„Cele mai populare sunt Rosa și Mama Manu – shaorme pentru popor, fără mari pretenții de autenticitate”.
Damas – constant apreciată
„Damas, la orice oră din zi. Totul e top, doar lipiile sunt cam uscate”.
„Cea mai bună pe care am mâncat-o personal a fost la Damas, pe Barițiu. Sosul de condimente și cel de susan fac diferența”.
„Și la Damas sunt bunicele”.
Bistro La Turku – calitate, dar doar în timpul săptămânii
Un nume mai puțin cunoscut, dar foarte lăudat: „Bistro La Turku, pe Clinicilor. Deschis doar de luni până vineri. Spune-i să îți facă ‘cum știe el’ și nu o să regreți”.
Opțiuni noi și alternative
Taste of Istanbul – „deschis relativ recent, în Piața Muzeului”.
Marhaba – „lipie de casă cerească”.
Berliner – „uneori top, legume calde, carne bună, dar uneori prea condimentată”.
Gemüse – „dacă vrei ceva healthy”.
Big Belly – „uriașă și ieșită din comun”.
Deși unii consideră că „încă nu e shaorma în Cluj ca-n București”, lista preferințelor locale este diversă. Cea mai bună shaorma depinde, se pare, de gust, momentul zilei și norocul personal – însă Berrak, Accapulco, Damas, Rosa și Bistro La Turku se află printre cele mai frecvent lăudate opțiuni.
Locații și program
Berrak Kebab se află pe strada Regele Ferdinand 37, Cluj-Napoca. În fiecare zi e deschis între 10:00 - 22:00, mai puțin joi, când e deschis între 10:00 - 20:20.
Accapulco se află în Piața Mihai Viteazu 9A, Cluj-Napoca. Sâmbătă și duminică e deschis între 12:00 - 24:00, iar în restul zilelor între 11:00 - 23:00.
Damas Arabic Food este pe strada George Barițiu 32, Cluj-Napoca.
Rosa are mai multe locații în Cluj-Napoca. O locație din centrul orașului e cea de la Sora Shopping Center, Bulevardul 21 Decembrie 1989 5, Cluj-Napoca, care e deschisă non-stop.
Bistro La Turku se află pe strada Iuliu Hațieganu 13, Cluj-Napoca. E deschis de luni până vineri între 10:30 - 20:30. Sâmbătă și duminica e închis.











