„Loteria shaormelor” din Cluj: Unde se găsesc cele mai bune. Clujenii dezbat aprins subiectul

„Loteria shaormelor” din Cluj: Unde se găsesc cele mai bune. Clujenii dezbat aprins subiectul
| Foto: spicelaboratory.ro

Dezbatere între clujeni: Unde găsești cea mai bună shaorma în Cluj-Napoca. 

O discuție recentă de pe Reddit a scos la iveală preferințele clujenilor în materie de shaorma – un subiect care, se pare, aprinde spiritele la fel de tare ca traficul din oraș. 

De la shaorme „pentru popor” până la variante premium, utilizatorii au împărtășit experiențele lor. 

Accapulco: „Loteria shaormelor”, dar cu potențial de top

Mulți utilizatori au menționat Accapulco, însă părerile sunt împărțite. 

„Accapulco shaorma arăbească, într-o zi bună. Dar parcă nu mai e cum era odată”. 

„Accapulco e o loterie: odată am mâncat și aș mai fi mâncat 10, altă dată abia am terminat”. 

„Ultima bunicică a fost o shaorma clasică cu vită, de la Accapulco Mihai Viteazu. N-am avut baiuri”. 

„Favorita mea e Accapulco Magică Arăbească. Îmi place că prăjesc lipia pe plită cu puțin ulei – îi dă altă savoare”. 

Berrak – frecvent lăudată

Berrak apare constant printre recomandări. 

„Berrak și Accapulco, alea chiar sunt shaorme adevărate”. 

„Îmi place Berrak, e printre preferatele mele”. 

Jabbar și Kebapci – ingrediente bune și lipii făcute în casă

Experiențele cu Jabbar sunt pozitive, cu mici avertismente: „Își fac lipiile și chiflele, ingrediente bune. Dar nu luați varză, pun prea multă și nu e grozavă”. 

Despre Kebapci: „Prima shaorma cu adevărat bună pe care am mâncat-o în oraș”. 

Rosa, „Dacia shaormelor”

Pentru clujenii cu program nocturn: „Rosa e shaorma aia cu care îți faci treaba. Dacia shaormelor, if you will. Puține lucruri lovesc ca o Rosa corectă la 2 noaptea”. 

„Cele mai populare sunt Rosa și Mama Manu – shaorme pentru popor, fără mari pretenții de autenticitate”. 

Damas – constant apreciată

„Damas, la orice oră din zi. Totul e top, doar lipiile sunt cam uscate”. 

„Cea mai bună pe care am mâncat-o personal a fost la Damas, pe Barițiu. Sosul de condimente și cel de susan fac diferența”. 

„Și la Damas sunt bunicele”. 

Bistro La Turku – calitate, dar doar în timpul săptămânii

Un nume mai puțin cunoscut, dar foarte lăudat: „Bistro La Turku, pe Clinicilor. Deschis doar de luni până vineri. Spune-i să îți facă ‘cum știe el’ și nu o să regreți”. 

Opțiuni noi și alternative

Taste of Istanbul – „deschis relativ recent, în Piața Muzeului”.

Marhaba – „lipie de casă cerească”.

Berliner – „uneori top, legume calde, carne bună, dar uneori prea condimentată”.

Gemüse – „dacă vrei ceva healthy”.

Big Belly – „uriașă și ieșită din comun”.

Deși unii consideră că „încă nu e shaorma în Cluj ca-n București”, lista preferințelor locale este diversă. Cea mai bună shaorma depinde, se pare, de gust, momentul zilei și norocul personal – însă Berrak, Accapulco, Damas, Rosa și Bistro La Turku se află printre cele mai frecvent lăudate opțiuni.

Locații și program

Berrak Kebab se află pe strada Regele Ferdinand 37, Cluj-Napoca. În fiecare zi e deschis între 10:00 - 22:00, mai puțin joi, când e deschis între 10:00 - 20:20. 

Accapulco se află în Piața Mihai Viteazu 9A, Cluj-Napoca. Sâmbătă și duminică e deschis între 12:00 - 24:00, iar în restul zilelor între 11:00 - 23:00. 

Damas Arabic Food este pe strada George Barițiu 32, Cluj-Napoca. 

Rosa are mai multe locații în Cluj-Napoca. O locație din centrul orașului e cea de la Sora Shopping Center, Bulevardul 21 Decembrie 1989 5, Cluj-Napoca, care e deschisă non-stop. 

Bistro La Turku se află pe strada Iuliu Hațieganu 13, Cluj-Napoca. E deschis de luni până vineri între 10:30 - 20:30. Sâmbătă și duminica e închis.

Comenteaza