News alert Update Lovitură pentru unicornul cu birou la Cluj. OFICIAL: UiPath dă afară 400 de oameni
- Scris de Ziua de Cluj
- 24 Oct 2019, 16:03
- Economie
- Ascultă știrea
Cel mai valoros start-up românesc din toate timpurile, care și-a înființat un centru de cercetare-dezvoltare la Cluj, a rămas fără directorul financiar şi dă afară 400 de oameni, potrivit platformei InformationAge.
Această decizie ar fi surprinzătoare, în contextul în care liderul pieţei de RPA a atras anul acesta o rundă de finanţare Seria D de 568 milioane dolari, dar ritmul în care cheltuie cash-ul este „semnificativ mai mare decât la orice altă companie RPA”, consemnează ZF.
„În timp ce businessul a crescut într-un ritm incredibil, este natural să reevaluăm echipele şi investiţiile interne din când în când. În acest caz am luat decizia de a reduce personalul în zonele care nu se aliniază cu ţintele noastre de business. Această decizie a afectat mai puţin de 400 de persoane la nivel global. Însă, chiar şi cu aceste schimbări, încă avem cu 50% mai mulţi angajaţi decât aveam la 1 ianuarie 2019”, a replicat un purtător de cuvânt al UiPath.
Directorul financiar al companiei, Marie Myers, va părăsi compania, după ce s-a alăturat echipei UiPath la începutul anului. Daniel Dineş, fondator şi director general al UiPath, a spus că la fiecare 90 de secunde câştigă un client nou, în cadrul unui eveniment de lansare a unei noi generaţii de roboţi software. La nivel global UiPath are 3.200 de angajaţi, dintre care 1.000 la sediul din Bucureşti.
UiPath și-a transferat în acest an centrul de la Cluj într-o clădire de birouri de lângă Parcul Central. Aici informaticienii clujeni lucrează, alături de cei din centrele din București, Seattle (SUA), Bangalore (India), la dezvoltarea platformei de automatizare a UiPath, folosită de Dentsu, Sumitomo sau NASA.
Unicornul românesc (startup evaluat la peste 1 miliard de dolari) ar avea acum valoarea de 7 miliarde de dolari, depășind compania chineză SenseTime. Antreprenorul român Daniel Dines a renunțat la locul său de muncă de la Microsoft în 2005 și s-a întors în țară pentru a crea pentru companii automatizări în procese de business, în ideea de a-și dezvolta apoi proprile produse, alături de Marius Tîrcă.
UiPath a transmis următoarea precizare:
"Săptămâna aceasta UiPath reorganizează câteva din funcțiunile sale la nivel global, rezultatul fiind că aproximativ 400 de angajați vor fi disponibilizați. Procesul acesta vine după doi ani în care compania a crescut într-un ritm extrem de rapid, iar acum este momentul în care s-a făcut o evaluare a echipelor și a investițiilor interne.
Echipa de management a luat decizia de a reorganiza arii ale business-ului care nu se aliniază cu focusul prezent și de a implementa schimbări care să asigure menținerea culturii organizaționale a UiPath. Obiectivele noastre de creștere rămân ambițioase, iar UiPath va încheia anul cu 50% mai mulți angajați decât la 1 ianuarie 2019.
Avem în acest moment peste 5.000 clienți la nivel global, o creștere de 60% față de începutul anului. Factorul principal de evaluare a companiilor de software, venitul anual recurent – a depășit în cazul UiPath 300 milioane USD, mai mult decât dublu față de acum un an și de 12 ori mai mare decât acum doi ani.
* Octombrie 2017 – 25 milioane USD
* Octombrie 2018 – 150 milioane USD
* Octombrie 2019 – peste 300 milioane USD
Trimestrul IV este – an de an – cel mai bun trimestru, iar previziunile noastre confirmă că și Q4 2019 va fi unul foarte bun. Estimările noastre arată că UiPath deține un share de 20% din piața globală de Robotic Process Automation. Am încheiat trimestrul 3 cu 5,027 clienți la nivel internațional și semnăm contracte cu aproximativ 9 clienți în plus în fiecare zi.
Printre clienții noștri se numără companii majore de tip enterprise din toate industriile și din sectorul public (Walmart, Verizon, GE, ExxonMobil, PepsiCo, Amazon, PwC, UnitedHealth). 8 dintre companiile Fortune 10 sunt clienți UiPath, precum și 62% din companiile Fortune 500".