Mai multe săli de fitness World Class, închise de ANPC. Propunere de până la 1 an / Ce nereguli s-au găsit

Mai multe săli de fitness World Class, închise de ANPC. Propunere de până la 1 an / Ce nereguli s-au găsit

Mai multe săli de fitness World Class din Bucureşti au fost închise de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor. Aceștia au dat amenzi de 116.500 lei în urma controalelor. În Cluj-Napoca există 4 săli de fitness World Class. 

Principalele abateri constatate de echipele de control au fost: utilizarea unor aparate de fitness fără avertismente traduse în limba română şi mod de utilizare, folosirea acestora fiind recomandată prin imagini cu grupe de muşchi; comercializarea unor suplimente alimentare cu deficienţe de etichetare; folosirea unei saune saline fără buton de panică; utilizarea unor scări instabile de acces în piscină; existenţa unor zone cu risc de accidentare (margini cu muchii ascuţite); comercializarea unor produse textile fără elemente de informare traduse în limba romană; lipsa informaţiilor privind modul de utilizare a uscătoarelor de păr; utilizarea unor echipamente de fitness cu grad avansat de uzură.

De asemenea, au fost descoperite deficienţe igienico-sanitare: pereţi şi tavan cu exfolieri de vopsea, sistemul de ventilaţie al aerului în incintă cu acumulări de praf, prezenţa mucegaiului la îmbinarea dintre perete şi paviment în cabinele de duş, existenţa unor capetele de duş prezentau acumulări mari de calcar, existenţa, pe terase, a unor pereţi neigienizaţi şi care prezentau infiltraţii, cabluri şi profilează metalice expuse, precum şi canapele ce prezentau rupturi ale materialului.

În urma neregulilor au fost date amenzi în valoare de 116.500 de lei şi au fost oprite temporar de la comercializare suplimentele alimentare şi produse textile neconforme, în valoare de aproximativ 6.000 de lei.

Echipele de control au închis temporar şapte săli de sport şi au formulat propunere de închidere pe o perioadă între 6 luni şi 12 luni pentru trei dintre punctele de lucru controlate, situate în Calea 13 Septembrie nr. 90, sector 5, Strada Barbu Văcărescu nr. 164A, sector 2 şi Bulevardul 1 Decembrie 1918 nr. 33A, sector 3.

Comisarii ANPC au precizat că verificările continuă în acest caz.

Compania World Class România transmite, într-un comunicat, că va colabora cu autorităţile competente pentru a remedia rapid şi eficient toate deficienţele identificate de Corpul de Control al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC).

Comenteaza