Modificări ale Codului Fiscal | Abonamentele medicale şi primele de asigurare de sănătate vor fi scutite de impozit

Modificări ale Codului Fiscal | Abonamentele medicale şi primele de asigurare de sănătate vor fi scutite de impozit
Primele de asigurare de sănătate privată şi abonamentele medicale private sunt scutite de impozit, începând din 3 septembrie, conform ordonanţei publicate pe 31 august, în Monitorul Oficial.

Guvernul va aduce mai multe modificări Codului fiscal, care vor fi aplicate gradual, prin ordonanţa care a fost publicată joi, 31 august în Monitorul Oficial.

Consultantul fiscal Adrian Benţa a explicat că începând cu data de 3 septembrie 2017 sunt introduse modificările privind scutirea la plată pentru asigurările sociale aferente primelor de asigurare sau pentru abonamentele medicale.

Astfel, începând din 3 septembrie, primele de asigurare de sănătate privată, abonamentele medicale private sunt scutite de impozit, într-un plafon anual de 400 de euro/persoană. Scutirea se acordă şi când acestea sunt decontate de către angajator.

"Noutatea introdusă de prezenta ordonanţă constă în faptul că s-a reglementat scutirea şi de la plata contribuţiilor de asigurări sociale obligatorii. Această prevedere se aplică începând cu data de 3 septembrie 2017", susţine consultantul fiscal.

 

 

Comenteaza