Munca temporară se extinde pe segmentul specialiştilor

Munca temporară se extinde pe segmentul specialiştilor
Numărul contractelor de muncă temporară a crescut în prima jumătate a anului mai ales pe segmentul specialiştilor, potrivit unui studiu al Smartree.

„Angajatorii au nevoie de suplimentare a personalului în perioadele de vârf, fie că vorbim de producție, vânzări, transport, dar și de substituție a unor angajați-cheie, care decid să plece în concediu de maternitate, iar potențialii angajați – de la studenți, la muncitori calificați și necalificați și din ce în ce mai mulți specialiști – au înțeles că acest tip de contract poate fi avantajos pentru ei, alegând să profite de flexibilitatea pe care o oferă”, a declarat Adrian Stanciu, CEO al Smartree.
 
Piața de muncă temporară vizează atât recrutarea de specialişti, dar şi cea de personal necalificat. Există creșteri pe segmentul angajaților înalt calificați – ingineri, specialiști în informatică sau sectorul financiar, profesionişti în construcții. Smartree are 1.500 de angajaţi în regim de muncă temporară, plasaţi în cadrul companiilor. 
 
Prin intermediul contractelor temporare, companiile au acces la specialiști care aduc plusvaloare proiectelor punctuale. „Potențialii angajați au început să acceseze joburi variate, deoarece consideră că astfel au posibilitatea de a învăța și a acumula competențe în diverse domenii, oferind în același timp flexibilitate”, a explicat Stanciu.
 
În cazul angajaţilor în regim temporar în middle sau top management, principalele motive pentru care aleg un astfel de job sunt dorinţa de a experimenta lucrul în mai multe medii şi de a avea posibilitatea de a lucra doar în proiecte. 
 
„Anul viitor, ca efect la majorarea indemnizației pentru creșterea copilului și la încurajarea mamelor de a rămâne în concediu doi ani, vom asista la o creştere a cererii companiilor pe zona de muncă temporară, în special pentru angajatele din middle și top management”, a mai spus Stanciu. Smartree este unul dintre liderii din România pe piața de externalizare a proceselor de resurse umane şi procesează 450.000 de angajați anual.

Comenteaza