Noile servicii ale Free Now au prins la clujeni. 1 milion de curse în România

Noile servicii ale Free Now au prins la clujeni. 1 milion de curse în România

Cluj-Napoca se numără printre orașele din România cu cea mai rapidă expansiune a serviciului de ride-sharing Free Now, conform traficului înregistrat în aplicație.

Peste un milion de persoane au folosit serviciile Free Now, deţinut de giganţii germani Daimler şi BMW, în oraşele din România în care aplicaţia este funcţională. Printre cele mai multe curse au fost realizate la Cluj, Braşov, Iaşi, Constanţa, Sibiu, Oradea, Timişoara, Târgu-Mureş.

Aplicaţia Free Now – fosta platformă Clever, în cadrul căreia erau înregistraţi anul trecut 30.000 de şoferi în toată ţara, atât pentru serviciile de taximetrie, cât şi pentru cele de transport alternativ, a închis anul trecut cu 8 milioane de curse la nivel naţional.

Aceasta a fost fondată de românii Mihai Rotaru şi Alex Dumitru în 2010 şi achiziţionată de un vehicul controlat de Daimler în 2017, pentru 10 milioane de euro. La nivel european, Free Now a înregistrat o distanţă parcursă de 231 de milioane km, cu 700.000 de cereri zilnic, la ore de vârf.

Anul trecut Free Now şi-a extins serviciile prin lansarea flotei Confort, România fiind singura ţară din cadrul grupului care oferă acest serviciu prin care pasagerii pot comanda maşini premium direct din aplicaţie. „Am extins oferta de mobilitate în 2020, integrând în platformă servicii de taxi, ride-sharing şi micromobilitate în majoritatea ţărilor în care activăm”, a spus Marc Berg, CEO al Free Now.

Un alt serviciu lansat este Free Now Business, dedicat antreprenorilor. Peste jumătate de milion de angajaţi din 300 de companii care au cont de business pe Free Now au beneficiat de curse plătite de angajator pentru a se deplasa între casă şi birou, în contextul epidemiologic actual. Principalii săi concurenți din România sunt GoCab, Star Taxi, iar pe segmentul de ride-sharing, Uber și Bolt.

Comenteaza