O firmă din Cluj, în consorţiul care repară calea ferată Vinţu de Jos - Simeria pe 1,3 miliarde lei

O firmă din Cluj, în consorţiul care repară calea ferată Vinţu de Jos - Simeria pe 1,3 miliarde lei
O firmă din Cluj face parte din consorţiul care execută lucrările pe calea ferată Vinţu de Jos - Simeria.

CFR SA anunţă azi că a semnat contractul pentru execuţia lucrărilor de construcţii şi instalaţii pentru tronsonul Vinţu de Jos - Siimeria, cu consorţiul Swietelsky - Strabag - Alstom - Arcada - Euro Construct - Transferoviar Grup Cluj.

Contractul are o valoare de 1,35 miliarde de lei fără TVA iar termenul de execuţie a lucrărilor este de 30 de luni calendaristice,  la care se adaugă perioada de garanţie de 24 de luni, de la recepţia lucrărilor. Contractul de lucrări a fost atribuit în urma desfăşurării unei licitaţii deschise, cu anunţ de participare, publicată în SEAP şi cuprinde lucrări de reabilitare sau modernizare a infrastructurii feroviare, care să asigure viteze maxime de 160 km/h pentru trenurile de călători şi 120 km/h pentru cele de marfă

Mare parte a banilor cu care va fi finanţat contractul e asigurată de Comisia Europeană (85%), prin Fondul de Coeziune, şi de Guvernul României (15 %), cu fonduri de la bugetul de stat.

"Reabilitarea şi modernizarea secţiunii de cale ferată Coşlariu - Simeria va contribui în mod direct la realizarea obiectivului strategic de creştere a cotei actuale de piaţă a transportului feroviar de călători şi marfă, prin sporirea gradului de siguranţă şi de confort, dar şi prin reducerea timpului de călătorie. Tototdată, reabilitarea infrastructurii feroviare va avea un impact pozitiv asupra dezvoltării economice pe plan regional, prin asigurarea unei legături directe şi rapide dintre întreprinderile locale şi antreprenorii care dispun de capital", arată CFR SA.

Comenteaza