Papa merge în vizită la vecinii din Ungaria. Ce destinații va mai bifa Suveranul Pontif anul acesta

Papa merge în vizită la vecinii din Ungaria. Ce destinații va mai bifa Suveranul Pontif anul acesta

Papa Francisc va ajunge în Ungaria la finalul acestei luni în cel de-al 41-lea pelerinaj.

Papa Francisc a confirmat vineri că intenţionează să efectueze în septembrie o vizită în Mongolia, o ţară cu mai puţin de 1.500 de catolici dar care are o importanţă strategică pentru Biserica Catolică deoarece se învecinează cu China, relatează Reuters.

Papa Francisc a vorbit iniţial despre posibilitatea de a merge în Mongolia într-o conversaţie cu reporterii, la bordul avionului papal, în timpul călătoriei de întoarcere din Africa, în februarie. La acea vreme, pontiful a declarat că aceasta era o posibilitate, precizând că „nu este încă sigură".

Vineri, papa a părut să confirme călătoria în comentariile făcute în faţa directorilor şi personalului ITA Airways, care a devenit transportator oficial al papei după ce predecesorul său, Alitalia, şi-a încetat activitatea în 2021.

Papa ajunge în Ungaria

„Peste două săptămâni, după voia lui Dumnezeu, voi pleca în cel de-al 41-lea pelerinaj, în care voi vizita Ungaria", a spus papa Francisc referindu-se la deplasarea pe care o va efectua între 28 şi 30 aprilie în ţara est-europeană. „Apoi urmează Marsilia şi Mongolia şi apoi toate celelalte care sunt pe lista de aşteptare - Papa Francisc

Comentariul despre Mongolia nu era scris şi fost făcut în timpul audienţei cu personalul ITA.

Papa a indicat că va merge direct în Mongolia din Marsilia, o călătorie care a fost confirmată pentru 29 septembrie.

În luna august a anului trecut, papa Francisc l-a numit pe arhiepiscopul italian Giorgio Marengo drept primul cardinal cu sediul în Mongolia, unde acesta este administratorul Bisericii Catolice.

Cu o importanţă semnificativă pentru Vatican, Mongolia are o graniţă lungă cu China şi legături apropiate cu aceasta. Vaticanul încearcă să îmbunătăţească situaţia catolicilor din ţara comunistă.

Mongolia, cunoscută cândva sub numele de Mongolia Exterioară, a făcut parte din China până în 1921, când a obţinut independenţa cu ajutorul Uniunii Sovietice. Mongolia Interioară a rămas parte a Chinei.

Papa Francisc urmează să plece în Portugalia în august şi a menţionat că ar putea efectua o călătorie în India anul viitor.

Comenteaza