Parcul industrial din Luna, în linie dreaptă. Găvrea, Tetarom: sunt discuţii cu 10 firme VIDEO

Parcul industrial din Luna, în linie dreaptă. Găvrea, Tetarom: sunt discuţii cu 10 firme VIDEO
Consiliul Judeţean a aprobat astăzi demararea procedurilor pentru construcţia celui de-al cincilea parc industrial Tetarom, în comuna Luna, lângă Câmpia Turzii. Proiectul a fost urgentatdupă ce combinatul Mechel a decis concedierea a 800 de persoane.

Potrivit autorităţilor, pentru proiectul Tetarom 5 există deja o listă de aşteptare a viitorilor investitori, care ar putea crea circa 1.000 de locuri de muncă.

"Având în vedere că acolo s-au purtat discuţii cu vreo zece societăţi, numărul locurilor de muncă ajunge cam la 1.000", spune directorul Tetarom SA, Viorel Găvrea.

Părăsit de Nokia, parcul industrial Tetarom 3 a rămas cu 81 de hectare neocupate. După Bosch şi De Longhi, alte câteva firme ar putea ocupa aproape integral terenul în câteva luni.

"După opinia mea, cred că nu prindem luna iulie şi nu vom mai avea decât vreo trei hectare în Tetarom 3. Avem cereri ferme de la vreo şapte societăţi - româneşti, străine -, tot felul de domenii: de la fotovoltaice până la producţie de motoare", mai spune Găvrea.

Directorul Tetarom consideră că firmele menţionate ar putea crea la Jucu, în acest an, aproximativ 700-800 de locuri de muncă.

Reporter: Valentin Mălăescu
Imagine: Ersek Lorant

Comenteaza