Pensiile speciale | 15 din 16 şefi ai Poliţiei de Frontieră şi-au depus dosarele pentru pensie

Pensiile speciale | 15 din 16 şefi ai Poliţiei de Frontieră şi-au depus dosarele pentru pensie
După anunţul privind iminenta modificare a legii pensiilor speciale, doar în ultima săptămână au ieşit la pensie aproape 1.000 de poliţişti.

15 din 16 şefi ai Poliţiei de Frontieră şi-au depus dosarele pentru pensie. La fel a făcut şi Şeful Statului Major al Forţelor Terestre, generalul maior Marius HARABAGIU care se pensionează la vârsta de 54 de ani. Astfel, criza de personal de la Ministerul de Interne se adânceşte. 4.000 de polițiști au ieșit la pensie anul acesta, din care aproape 1.000 dar în ultima săptămână. Alte 100 de cereri sunt analizate acum. Dar greul de abia acum începe: și alti polițiștii stau la coadă sa devină pensionari. E grabă mare pentru că după 15 septembrie, când ar putea în vigoare plafonarea despre care tot vorbim, pensia nu va mai putea depăşi salariul.

"De vineri până astăzi au depus cereri de pensionare 700 de polițiști. De la începutul anului au solicitat ieșirea la pensie peste 3.200 de angajați ai MAI. Printre cei care au solicitat ieșirea la pensie sunt și 16 chestori. Media de vârstă la pensionare la chestori este de 55 de ani. Pentru alți 11 chestori sunt demersuri în curs la Administrația Prezidențială. Pensia medie în luna august, la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, se cifrează la 3.123 de lei, cea mai mare pensie în plată este de 22.023 de lei și este o pensie pentru un fost secretar de stat", a declarat ministrul Carmen Dan, într-o intervenție la Antena 3, marţi.

 

sursa: realitatea.net

Comenteaza