Poşta trece pe plus după cinci ani de pierderi

Poşta trece pe plus după cinci ani de pierderi
Compania Naţională Poşta Română a înregistrat în primele patru luni un profit net de 18,7 milioane de lei ca urmare a creşterii veniturilor cu 3,1% faţă de perioada similară a anului trecut. Anul 2014 l-a încheiat cu un profit net de 22,8 milioane de lei, după cinci ani de pierderi.

Situaţia financiară pentru perioada ianuarie – aprilie 2015 arată un avans al veniturilor de 11,7 milioane de lei faţă de perioada similară a anului trecut, până la 391 de milioane, şi o creştere a cheltuielilor cu 16,7 milioane, ca urmare a majorării salariale de la finalul lui 2014. Menţinerea cheltuielilor (371 de milioane de lei) sub nivelul veniturilor a făcut posibilă obţinerea unui profit brut de 19,5 milioane de lei.   
 
„În timp ce veniturile din poşta de scrisori sau din vânzările de mărfuri continuă trendul descendent, încheierea unor contracte cu operatori din zona transferului de bani sau cel de distribuţie a cardurilor de sănătate au adus încasări importante. În perioada următoare, dorim să intensificăm legăturile comerciale cu actori mari din zona de retail sau banking şi să ne întărim poziţia pe segmentul de e-commerce şi de asigurări”, a declarat Alexandru Petrescu, directorul general. 
 
Adunarea generală a acţionarilor a aprobat execuţia bugetului de venituri şi cheltuieli pe 2014, precum şi situaţiile financiare şi repartizarea profitului net pentru anul trecut. Operatorul naţional de servicii poştale înregistra, la 31 decembrie 2014, o cifră de afaceri de 1,12 miliarde de lei şi un profit net de 22,8 milioane. După stabilirea provizioanelor, suma de 22,6 milioane de lei rămasă din profitul net va acoperi pierderea contabilă din anii precedenţi.

Comenteaza