Prada, Gucci şi Louis Vuitton, made in Transilvania

Prada, Gucci şi Louis Vuitton, made in Transilvania
| Foto: oradesibiu.ro

Marile branduri de lux şi-au deschis fabrici în Transilvania, atrase de mâna de lucru ieftină. Prada și Luis Vuitton au ales Sibiul, iar Gucci produce în Maramureș.

România devine a doua cea mai importantă destinaţie de producţie proprie după ţara-mamă pentru unele dintre cele mai prestigioase mărci de lux din industria modei.

Marii jucători preferă să vină în ţara noastră datorită forţei de muncă ieftină. Modelul preferat de lucru este cel în regim de lohn, relatează Ziarul Financiar.

Prada a deschis săptămâna trecută o a doua fabrică la Sibiu, în timp ce Moncler îşi construieşte a doua unitate de producţie din Bacău.

Inclusiv gigantul LVMH, proprietarul Louis Vuitton şi al altor peste 70 de branduri, are pe harta locală două unităţi de producţie proprii, una pentru Louis Vuitton, iar o alta pentru marca Rossimoda. Peisajul este completat de o fabrică în Maramureş a grupului ce deţine Gucci şi de o alta a elveţienilor de la Akris în Vrancea.

România a fost şi este în continuare cunoscută drept o destinaţie de producţie pentru toate brandurile mari ale lumii, de la cele mass-market la cele de lux.

Comenteaza