Președintele Traian Băsescu a promulgat bugetul pe 2013

Președintele Traian Băsescu a promulgat bugetul pe 2013
Președintele Traian Băsescu a promulgat, joi, legea bugetului de stat pe anul 2013 și legea bugetului asigurărilor sociale pe 2013.

Conform unui anunţ al Administraţiei prezidenţiale, preşedintele Băsescu a semnat astăzi Decretul privind promulgarea Legii bugetului de stat pe anul 2013 şi Decretul privind promulgarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2013.

Președintele Traian Băsescu a promulgat legea bugetului de stat pe anul 2013, la o săptămână după ce Curtea Constituţională a stabilit că aceasta este constituțională.

Plenul Curţii Constituţionale a dezbătut, miercuri, în cadrul controlului anterior promulgării, obiecţia de neconstituţionalitate asupra Legii bugetului de stat pe anul 2013, formulată de un număr de 54 deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Partidului Democrat Liberal.

În 7 februarie, Parlamentul a adoptat proiectul Legii bugetului de stat pentru anul 2013, în favoarea adoptării proiectului de act normativ propus de Guvern pronunţându-se 309 senatori şi deputaţi şi fiind înregistrate 108 voturi "împotrivă". PDL a sesizat CC că Legea bugetului pe 2013 a fost adoptată fără cvorum şi fără a lua în considerare amendamentele opoziţiei, iar fundamentarea bugetului s-a făcut pe Statutul parlamentarilor, act încă neadoptat.

 

Comenteaza