Foto Primul Radisson Blu de Cluj, amânat cu un an. VEZI cum arată

Primul Radisson Blu de Cluj, amânat cu un an. VEZI cum arată
Lipsa festivalurilor care umpleau zona a facilitat organizarea șantierului
Primul Radisson Blu de Cluj, amânat cu un an. VEZI cum arată
Primul Radisson Blu de Cluj, amânat cu un an. VEZI cum arată
Primul Radisson Blu de Cluj, amânat cu un an. VEZI cum arată
Primul Radisson Blu de Cluj, amânat cu un an. VEZI cum arată
Primul Radisson Blu de Cluj, amânat cu un an. VEZI cum arată
Primul Radisson Blu de Cluj, amânat cu un an. VEZI cum arată
Primul Radisson Blu de Cluj, amânat cu un an. VEZI cum arată

Inaugurarea hotelului de lux sub umbrela Radisson de la Cluj-Napoca este programată pentru primăvara anului viitor, a anunțat Nina Moldovan, președinte-director general al companiei Winners First, la videconferința TopHotel. 

“Am demarat proiectul acum câțiva ani, știind că o reconversie în zona istorică va fi o provocare mare. Am decis să ne afiliem unui brand internațional puternic, un lider în piața hotelieră, în care ne-am găsit partenerul perfect, pentru a putea derula atât un turism de agrement, cât și unul de afaceri, specific Clujului. Orașul e centru universitar major, unul vibrant - cu o viață de noapte papitantă, cu multe festivaluri de film, muzică, sport de nivel european.

Clujul este o destinație favorită nu doar pentru investiții, ci și pentru timpul liber. Locația hotelului este în zona istorică, pe aleea ce duce la intrarea în parcul central, dar și lângă cea mai mare platformă de evenimente a orașului Sala Polivalentă – Cluj Arena. Suntem în inima lucrurilor și întâmplărilor și vom crea sinergii cu tot ceea ce se petrece în jurul nostru”, a spus managerul hotelului.

Grădină și bar cosmopolit

Unitatea turistică va avea 149 de camere, de șase tipuri, un restaurant internațional, terasă, o grădină, un bar cosmopolit “care va atrage mult interes”, a precizat Moldovan. Vor fi șase săli de conferințe și una ballroom, de 300 de persoane. “Sursa de inspirație a fost natura, parcul, am făcut ferestre mari, camerele au multă lumină naturală. A fost un proiect frumos, cu provocări. Am programat inaugurarea pentru primăvara anului viitor, până atunci vor fi mai multe achiziții, iar din toamnă începem angajările.

Pentru 2022 și 2023 avem deja rezervări. Investiția se ridică la 130.000 de euro pe cameră. În industria noastră este puțin loc pentru flexibilitate, dar am prevăzut fiecare zonă cu multe funcțiuni, să folosim cât mai bine fiecare colțișor al hotelului și al grădinii, tocmai pentru că investiția se calculează pe metru pătrat. Anul trecut, la apariția pandemiei, eram la începutul dezvoltării proiectului.

Cea mai importantă lecție învățată este a adaptabilității: am făcut contractări directe cu compania de project manager, nu avem un antreprenor general. Partea bună a fost că am avut acces la șantier, față de anii când se închidea tot când erau evenimente în zonă. Eu spun că hotelul, locația, regiunea au tot ce le trebuie, deci va fi de succes atât pentru investitor, cât și pentru oaspeții noștri. De-abia aștept să facem următorul hotel!”.

Fostul Sport, trecut dintr-o mână în alta

Compania clujeană Winners Park Invest (WPI) primea, în 2019, autorizaţia de construire pentru transformarea Hotelului Sport într-o unitate de 5* Radisson Blu. Inițial, hotelul urma să fie funcțional din primăvara aceasta. Documentaţia a fost întocmită de biroul de proiectare Arhimar Serv. Omul de afaceri Horia Ciorcilă, administrator al Societății de Investiții Financiare Moldova (SIF2), a achiziționat de la aceasta hotelul. 

Conform contractului, 99% din capitalul social al firmei care administra unitatea a trecut în proprietatea WPI, deținută indirect de președintele Băncii Transilvania. WPI este controlată 100% de către compania Castorius Limited Nicosia, înmatriculată în Cipru. În 2015, Josef Goschy, proprietarul Unita Turism, a vândut hotelul către SIF Moldova, cu 4,8 milioane de euro, însă SIF2 l-a revândut lui Ciorcilă, trei ani mai târziu, cu 3,6 milioane.

Radisson Blu este un brand hotelier de lux, care oferă servicii de bună calitate, personalizate, în spații elegante. Hotelurile sunt localizate în majoritatea orașelor mari, a zonelor importante de tranzit și a destinațiilor de agrement. Radisson Blu face parte din grupul Radisson Hotel, unul dintre cele mai mari grupuri hoteliere din lume, cu șapte mărci și 1.400 de hoteluri. 

Conferința TopHotel este un eveniment ce reunește comunitatea industriei ospitalității pentru a dezvolta noi proiecte și strategii, dar și pentru a oferi know-how relevant în contextul actual. Printre vorbitori s-au numărat reprezentanți ai companiilor Accor, Radisson, STR, Revinate, Eurolines, Reknown, Apex Alliance, Cushman & Wakefield Echinox, Oberwood, Exact Tours, EST Hospitality.

Comenteaza