Proiect de cercetare postdoctorală pentru cercetători, finanţat cu fonduri europene

Proiect de cercetare postdoctorală pentru cercetători, finanţat cu fonduri europene
Un proiect de cercetare postdoctorală lansat în urmă cu doi ani şi finanţat cu bani europeni urmăreşte să creeze o generaţie de tineri cercetători capabilă să se integreze în cercetarea de înalt nivel din Uniunea Europeană.

Cursurile urmăresc să le dea posibilitatea tinerilor doctori în economie să-şi aprofundeze cercetările după finalizarea tezelor de doctorat, pentru a-şi desăvârşi competenţele în domeniile lor de specializare economică. Sunt încurajate cercetările economice de frontieră şi interdisciplinare, respectiv colaborările dintre tinerii doctori în diferite domenii de specializare, de la diferite universităţi din România. "Prin dezvoltarea unei şcoli postdoctorale de tip reţea, se urmăreşte cuprinderea în program a tinerilor doctori în economie, din toate regiunile de dezvoltare, selectaţi pe baza unor standarde ridicate", arată organizatorii.

Prima echipă de cercetare din cadrul campusului de creaţie ASE şi-a fixat drept temă de cercetare studierea direcţiilor de dezvoltare a oraşelor competitive în contextul intensificării concurenţei la nivel regional. Cea de-a doua echipă de cercetare din cadrul campusului de creaţie A.S.E. şi-a propus să studieze tema referitoare la „Dezvoltarea economică în societatea cunoaşterii". Tema de cercetare a postdoctoranzilor reuniţi în campusul de creaţie UAIC a fost „Determinarea calităţii percepute a învăţământului superior economic din România în contextul alinierii la standardele Uniunii Europene".Tema de cercetare a postdoctoranzilor reuniţi în campusul de creaţie UVT a fost „Modelarea econometrică a evoluţiilor economiei româneşti".


Cercetătorii postdoctorat au ocazia să se documenteze şi să stabilească relaţii cu omologii lor de la universităţi de prestigiu din Marea Britanie, Austria, Spania, Franţa, Belgia, Olanda, Italia şi Cehia în cadrul stagiului obligatoriu de trei luni de mobilitate externă. Până în prezent au fost realizate stagii de mobilitate însumând 190 de luni.


Indicatori atinşi în cadrul proiectului pana la aceasta data sunt 584 de lucrări ştiinţifice prezentate la conferinţe internaţionale, 389 de lucrări ştiinţifice publicate în reviste de prestigiu, 17 manifestări ştiinţifice organizate, 14 colecţii de working papers şi 18 newslettere.

Etichete
Comenteaza