Proiect de sondare a opiniei publice, de 6 milioane de lei, prezentat la Cluj

Proiect de sondare a opiniei publice, de 6 milioane de lei, prezentat la Cluj
Un proiect de sondare a opiniei publice, în valoare de nu mai puţin de şase milioane de lei, a fost prezentat astăzi la Cluj. Proiectul este implementat de Operations Research şi Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" în regiunile de dezvoltare Nord-Vest şi Nord-Est.

 

Proiectul include aplicarea a nu mai puţin de 5.000 de chestionare în fiecare reşedinţă de judeţ din cele două regiuni de dezvoltare. "E cea mai mare bază de date pe care o poate avea o companie de sondare a opiniei publice", spune managerul de proiect Emil Pîslaru. Proiectul beneficiază de un software de profil care a costat aproape 30.000 de euro, mai spune acesta.

 

Proiectul este finanţat în mare parte cu fonduri europene prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane. Acesta asigură cinci milioane de lei, sumă nerambursabilă, pentru implementarea proiectului. Un prim sondaj a avut dej aloc, pe tema percepţiei mediului de afaceri asupra economiei României. Conform sondajului respectiv, oamenii de afaceri se arată în continuare pesimişti: majoritatea, 32%, spun că economia României va scădea în următorul an, în vreme ce 29% spun că va rămâne aceeaşi. 24% dintre repondenţi spun că economia va creşte "într-o oarecare măsură", în vreme ce doar un procent spune că economia va creşte "considerabil". În medie, aceleaşi ponderi au fost obţinute şi la întrebările despre vânzările înregistrate de companii în următorul an.

Operations Research, înfiinţată în 2008, are birouri în Bucureşti şi Cluj şi va deschide un al treilea birou în acest an la Iaşi.

Comenteaza