News alert Update Proiectul imobiliar de la Cluj al Elenei Udrea, ÎN INSOLVENȚĂ! S-a ales praful de "cel mai mare proiect rezidențial din România"

Proiectul imobiliar de la Cluj al Elenei Udrea, ÎN INSOLVENȚĂ! S-a ales praful de "cel mai mare proiect rezidențial din România"

A intrat în insolvență afacerea imobiliară din Cluj-Napoca a Elenei Udrea, prezentată clujenilor drept "cel mai mare proiect rezidențial din România", dar care, potrivit actelor de la dosar, consta de fapt dintr-o mașină de lux și un scuter, ambele în leasing, și aproximativ 14.000 mp de teren.

Tribunalul Iflov s-a pronunțat recent (7 și 10 aprilie 2023) în două dosare prin care se cerea insolvența firmei Realtopfarma SA, care fusese controlată până de curând de iubitul Elenei Udrea, Adrian Alexandrov, și prin care urma să se construiască la Cluj "cel mai mare proiect imobiliar din România", Transilvania Smart City.

Unul dintre dosare, nr. 884/93/2023, a fost deschis de creditorul ROCREDIT IFN SA, iar al doilea, cu nr. 85/93/2023, de firmele și persoanele creditoare SDC IMOBILIARE SRL, TRUCK SERVICE SRL, CESACO INVEST SRL, APOLLO JUNIOR SRL, CABINET DE AVOCAT SORIN BOLDI DIN BAROUL BUCUREȘTI, PETROVAN GHEORGHE, TUDOR ADRIAN INVEST SRL, TRANSILVANIA SMART ARCHITECTURE SRL și PETROVAN MARIANA LIVIA.

Cele două dosare au fost comasate, primind soluție comună. Așadar, în urma declarării insolvenței, toate aceste firme intră la masa credală. 

"Admite cererea debitoarei. În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală de insolvenţă faţă de debitor. (...)

Se vor fixa următoarele termene limită:

a) termenul limită de depunere, de către creditori, a opoziţiilor la încheierea de deschidere a procedurii - 10 zile de la primirea notificării, precum şi termenul de soluţionare a opoziţiilor, care nu va depăşi 10 zile de la data expirării termenului de depunere a acestora;

b) termenul limită pentru înregistrarea cererii de admitere a creanţelor asupra averii debitorului –26.05.2023;

c) termenul de verificare a creanţelor, de întocmire şi publicare în BPI a tabelului preliminar de creanţe – 16.06.2023;

d) termenul de definitivare a tabelului creanţelor – 12.07.2023;

e) data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor – 22.06.2023.

Desemnează administrator judiciar provizoriu DASCAL INSOVENCY SPRL, cu o remuneraţie provizorie de 6000 lei (plus TVA)/lună din averea debitorului. (...)

Pune în vedere administratorului judiciar să efectueze în 60 de zile de la data pronunţării prezentei hotărâri inventarierea bunurilor debitorului, să întocmească şi să depună la dosar, în termen de 20 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 92 alin. 1 din Legea nr. 85/2014, şi, în termen de 40 de zile de la desemnare, raportul prevăzut la art. 97 din aceeaşi lege. (...)

În temeiul art. 66 alin. 6 din Legea nr. 85/2014 califică cererile creditorilor SDC IMOBILIARE SRL, TRUCK SERVICE S.R.L., CESACO INVEST SRL, APOLLO JUNIOR SRL, CAB. AV. Sorin Boldi, PETROVAN GHEORGHE, PETROVAN Mariana Livia, Transilvania Smart SRL, Transilvania Smart CONSTRUCT SRL, TUDOR ADRIAN INVEST SRL, ROCREDIT SRL, ca fiind declaraţii de creanţă.

Fixează termen de control în şedinţă publică pentru analiza stadiului continuării procedurii la 08.09.2023 ora 11 cu citarea părţilor. Executorie. Cu apel, în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii prin publicare în Buletinul Procedurilor de Insolvenţă, ce va fi depus la Tribunalul Ilfov. Pronunţată azi, 10.04.2023 şi pusă la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei", se arată în soluția pronunțată de judecător în 10.04.2023, în dosarul 884/93/2023 de la Tribunalul Ilfov, în care ROCREDIT IFN SA a solicitat insolvența REALTOPFARMA SA.

Documente din dosar: Ce se ascundea în spatele Transilvania Smart City

Proiectul Transilvania Smart City (TSC) promitea, pe 34,5 hectare, 10.000 de apartamente în care urmau să locuiescă 30.000 de persoane, mall, școală, grădiniță, creșă, supermarketuri, hotel și aparthotel, spații de birouri, parcuri și săli de conferință, zonă de recreere, socializare și plimbare, amfiteatru, dar și un heliport. 

Proiectul imobiliar de la Cluj al Elenei Udrea, ÎN INSOLVENȚĂ!

De asemenea, livrările la domiciliu în interiorul acestui megacomplex urmau să fie efectuate cu ajutorul dronelor. Mai mult, reprezentanții TSC visau și la o telegondolă care să lege noul cartier de aeroport, dar și de centrul comercial Iulius Mall.

Proiectul prevedea, în terorie, și amenajarea a două lacuri, un amfiteatru în aer liber, spa și piscină interioară și exterioară. Cartierul urma să aibă propriul sistem de pază, monitorizare și supraveghere.

Din documentele disponibile la dosarul de insolvență, consultate de ZIUA de CLUJ, rezultă că, de fapt, Realtopfarma SA, firma care ar fi trebuit să dețină "cel mai mare proiect imobiliar din Transilvania", avea în patrimoniu bunuri de doar 33,6 milioane de lei, din care se remarcă terenul de 32,8 milioane de lei și un Mercedes GLS în leasing, cu o valoare de inventar de 500.000 de lei. În rest, firma mai deține o pleiadă de telefoane mobile de fițe, câteva laptopuri și tablete, dar și un scuter BMW G400 GT.  

Restul terenului alocat proiectului Transilvania Smart City, până la 34 de hectare, aparține companiei clujene SDC și unui om de afaceri din Israel. Potrivit informațiilor din piață, proiectul ar putea să fie continuat într-o nouă formulă de cele două entități care dețin cea mai mare parte a terenului din zonă. 

Clienții Transilvania Smart City ÎȘI CER BANII ÎNAPOI

ZIUA de CLUJ scria, în februarie 2023, că scandalul din jurul proiectului Transilvania Smart City, proiect pentru care se luptă oameni potenți din Cluj și din București, intrat și în vizorul DNA, dar a ajuns și la urechile celor care au dat avansuri pentru apartamente în viitoarele blocuri din Someșeni. Unii își vor banii înapoi, dar nu au cui să îi ceară. MAI MULTE AICI!

Schimbări în acționariatul Realtopfarma, cu trei luni înainte de insolvență

Potrivit datelor disponibile în platforma termene.ro, Realtopfarma SA era controlată, la data intrării în insolvență, de fostul deputat PDL de Cluj Adrian Gurzău (50%), care este și administratorul firmei, și de Marinel Alexandrov (50%).

Marinar de meserie și pilot pe Dunăre, Marinel Alexandrov este fratele partenerului de viață al Elenei Udrea, Adrian Alexandrov.

Conform hotărârii din 17.01.2023 a acționarilor Realtopfarma, Adrian Alexandrov (50%), Gheorghe Petrovan (30%) și Mariana Liviu Petrovan (20%) își cesionează la valoarea nominală acțiunile, astfel:

  • Adrian Alexandrov cedează acțiunile către fratele său, Marinel Alexandrov
  • Gheorghe Petrovan și Mariana Liviu Petrovan cedează acțiunile către Adrian Gurzău

De asemenea, la aceeași dată, Adrian Gurzău devine și administrator al companiei, în locul lui Otilia-Nicoleta Roșu-Androne (fostă șefă de cabinet ministerial a Elenei Udrea).

Rețeaua Transilvania Smart City 

Proiectul imobiliar de la Cluj al Elenei Udrea, ÎN INSOLVENȚĂ!

Compania Realtopfarma, care trebuia să dezvolte Transilvania Smart City, este acționar, potrivit datelor existente în platforma termene.ro, în alte șase societăți:

  • TRANSILVANIA SMART CONSTRUCT S.R.L. - 100%
  • TOPMINING INVESTMENTS SOLUTIONS S.R.L. - 100%
  • TRANSILVANIA SMART REAL ESTATE S.R.L. - 100%
  • TRANSILVANIA SMART ENERGY S.R.L. - 100%
  • CHESTER GROUP INVESTMENTS S.R.L. - 100%
  • TRANSILVANIA SMART MANAGEMENT S.R.L. - 100%

Adrian Gurzău, care deține 50% din Realtopfarma SA, este asociat cu 25% și administrator al TRANSILVANIA SMART ARCHITECTURE S.R.L. și este administrator la alte șase companii:

  • Asociat și Administrator - 25% - TRANSILVANIA SMART ARCHITECTURE S.R.L.
  • Administrator - TRANSILVANIA SMART REAL ESTATE S.R.L.
  • Administrator - CHESTER GROUP INVESTMENTS S.R.L.
  • Administrator - TRANSILVANIA SMART MANAGEMENT S.R.L.
  • Administrator - TRANSILVANIA SMART CITY S.R.L.
  • Administrator - TOPMINING INVESTMENTS SOLUTIONS S.R.L.
  • Administrator - TRANSILVANIA SMART ENERGY S.R.L.

În fine, Marinel Alexandrov figurează ca asociat doar în TRANSILVANIA SMART CITY S.R.L., cu 50%.

Comenteaza