Protest la Mechel Câmpia Turzii, vineri, împotriva închiderii fabricii. O mie de protestatari sunt aşteptaţi

Protest la Mechel Câmpia Turzii, vineri, împotriva închiderii fabricii. O mie de protestatari sunt aşteptaţi
Cel puţin o mie de persoane sunt aşteptate vineri să protesteze împotriva închiderii fabricii Mechel Câmpia Turzii, în primul marş de protest organizat după privatizarea combinatului Indistria Sârmei.

 

Marşul de protest de vineri începe la ora 11 la poarta 1 a fabricii, după care sindicaliştii şi protestatarii se îndreaptă în marş spre casa de cultură din localitate. "Vor veni şi 50 de colegi din ţară, metalurgişti din Galaţi, Brăila sau Hunedoara şi Zalău", spune liderul de sindicat Ioan Pascu. Acesta spune că tocmai pregăteşte pancartele cu sloganuri, între care "Vrem locuri de muncă, nu locuri de veci", "Vrem să muncim, nu să cerşim", "Vu vreau să munceasc afară, vreau servici la mine-n ţară" sau "Şansa noastră, unica - nu închideţi fabrica".

Acesta este primul miting de protest de după privatizarea combinatului Industria Sârmei, în 2003. "Au mai fost proteste, dar spontane", a spus Pascu.

Amintim, grupul siderurgic Mechel a anunţat că va disponibiliza încă 800 de angajaţi ai combinatului din Câmpia Turzii până la sfârşitul acestui an, urmând ca în fabrică să muncească doar 280 de salariaţi, într-o singură secţie ce va fi subordonată unui alt combinat din grup, Ductil Steel Buzău. Tehnic, astfel, Mechel Câmpia Turzii va fi închisă, în ciuda eforturilor autorităţilor de a încerca ameliorarea situaţiei. Vezi aici detalii despre privatizarea Mechel

Comenteaza