Rating în scădere pentru Nokia

Rating în scădere pentru Nokia
Compania de rating Fitch Ratings a revizuit în scădere, de la "BBB minus" la "BB plus", ratingul pentru datoriile pe termen lung ale producătorului finlandez de telefoane mobile Nokia. Ratingul este primul din categoria investiţiilor speculative (junk), nerecomandat pentru investiţii.

Retrogradarea reflectă opinia Fitch conform căreia deteriorarea activităţii la divizia de telefoane mobile şi servicii în primul trimestru şi perspectivele pentru trimestrul doi fac ca profilul Nokia să nu mai fie corespunzător cu un calificativ din categoria investment grade (recomandat pentru investiţii), arată un comunicat de presă. Pentru a evita noi revizuiri în scădere a ratingului, Nokia trebuie să demonstreze o îmbunătăţire substanţială în trimestrele trei şi patru din 2012 precum şi în 2013, apreciază agenţia, citată de capital.ro.

Nokia a anunţat că în primul trimestru al acestui an a înregistrat piereri nete de 929 milioane de euro, în condiţiile în care vânzările sale au scăzut cu 29%, până la 7,354 miliarde de euro.

Nokia a decis să închidă fabrica de telefoane mobile din Jucu, în toamna anului trecut. Fabrica a fost vândută către producătorul de electrocasnice DeLonghi.

Etichete
Comenteaza