Regina Maria a cumpărat laboratorul Genetic Center Cluj

Regina Maria a cumpărat laboratorul Genetic Center Cluj
Rețeaua Genetic Center are laboratoare la București și la Cluj-Napoca

Rețeaua de sănătate Regina Maria a preluat Genetic Center, un lanț de laboratoare specializat în analize genetice, cu centre în Cluj-Napoca, București și puncte de recoltare în mai multe orașe din România. 

Inaugurat în 2009,Genetic Center Cluj a fost al doilea laborator de genetică înființat în România, iar în 2017 a devenit primul specializat din țară, în funcție de cifra de afaceri. În 2016, în urma unui proiect de cercetare pe tema infertilității masculine, a fost deschis laboratorul din București. În acest laborator se efectuează teste pre și postnatale, dar și oncologice.

Genetic Center se află pe lista celor mai importante și performante centre de analize genetice din România și acoperă 16 specialități medicale și 100 de tipuri de analize prin intermediul unei echipe formate din 50 de angajați, fiind laboratorul cu cea mai larga paletă de teste genetice lucrate intern. Anual 17.000 de teste sunt efectuate la Genetic Center.

„Continuăm consolidarea expertizei noastre pe zona de laborator, unde avem acum capacitatea de a asigura analize ultraspecializate de genetică medicală. Testele de laborator disponibile la Genetic Center vin în completarea celor pe care le efectuăm deja în cadrul Laboratorului Central – un reper tehnologic pe piața de profil din România, dar și prin Santomar OncoDiagnostic – specializat în anatomie patologică și citologie”, a declarat Fady Chreih, director general al Regina Maria.

Analizele și testele realizate de Genetic Center deservesc specialități medicale precum cardiologie, endocrinologie, hematologie, oncologie, interne, gastroenterologie, neurologie infantilă, pediatrie, ORL, oftalmologie și obstetrică-ginecologie. Cele mai accesate analize sunt cele pentru oncologie și obstetrică-ginecologie. Viitorii părinți pot afla încă de la debutul sarcinii dacă bebelușul prezintă vreun risc de sindrom Down, sindrom Edwards, sindrom Patau, sindrom Turner, surditate, fibroză chistică și alte anomalii genetice.

„Încă de când am deschis primul laborator, ne-am dorit, și am depus toate eforturile să devenim cel mai important și performant centru de analize genetice din România. În activitatea noastră, punem mereu accent pe calitatea și acuratețea testelor, dar și pe viitorul industriei, prin formarea de specialiști la nivel național. Dorința rămâne aceeași, diferența este că acum avem alături de noi un partener puternic, alături de care putem face performanță”, a declarat Raluca Prodan, director general al Genetic Center.

Rețeaua Regina Maria a gestionat 30 de achiziții cu preluare integrală, în proporție de 100%, a business-ului. La finele anului trecut, rețeaua medicală a dat în funcțiune un spital privat cu servicii integrate la Cluj-Napoca, o investiție de 18 milioane de euro. Decizia a venit în urma numărului mare de abonați, de 35.000, pe care Regina Maria îi are în județ.

Noul spital de pe Calea Dorobanților numără 423 de angajați, dintre care 184 cadre medicale. Acesta are o suprafață de 7.000 mp, pe șapte niveluri: parter, patru etaje supraterane și două subterane. Regina Maria reunește 5.000 de angajați și colaboratori în 56 de locații proprii din țară. Ea deservește 2,8 milioane de pacienți și are un portofoliu de 500.000 de abonamente medicale.

Comenteaza