Registrul Comerţului renunţă la şase biruri

Registrul Comerţului renunţă la şase biruri
Începând cu 1 februarie, ca urmare a intrării în vigoare a legii nr. 1/2017 privind eliminarea unor taxe şi tarife, la Registrul Comerţului nu se vor mai percepe o serie de taxe şi vor fi scoase mai multe cereri şi declaraţii.

La taxele pentru operațiunile de înregistrare vor fi eliminate cererea de înregistrare persoane juridice (autorizare constituire, înmatriculare, autorizare funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere) – 250 de lei; cererea de înregistrare în registrul comerţului - persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale (înmatriculare, autorizare funcţionare prin declaraţie pe propria răspundere) – 90 de lei; cererile de menţiuni simple – 45 de lei. 
 
Vor dispărea şi cererile de verificare disponibilitate/rezervare denumire firmă – PJ, PFA, II, IF; de radiere - PJ/PFA, II, IF; de menţiune operaţiune unică PJ; cerere de menţiuni PFA, II, IF; de depunere şi menţionare acte PJ, PFA, II, IF; de depunere situaţii financiare PJ; de eliberare duplicat - PJ/PFA, II, IF; de îndreptare erori materiale PJ, PFA, II, IF; de preschimbare a certificatului de înmatriculare - PJ/PFA, II, IF; de înregistrare în registrul comerţului - numire lichidator; de menţiuni complexe  – 220 de lei: de menţiuni cu multe operaţiuni – PJ.
 
Printre documentele eliminate se numără declaraţiile model 1, 2 şi 3 pentru PJ/PFA, II, IF; fondul de lichidare – 50%, aplicat la taxele de înregistrare; fondul privind Buletinul Procedurilor de Insolvenţă – 10%, aplicat la taxele de înregistrare.

Comenteaza