Video Foto S-a făcut recepția la Hexagon Offices. Cum arată instalațiile și dotările
- Scris de Călin Poenaru
- 13 Sep 2019, 11:16
- Economie
- Ascultă știrea
Compania care s-a ocupat de partea de instalații a complexului mixt de pe Calea Turzii, din Cluj-Napoca, a participat la recepția clădirii de birouri de clasa A, proiect inițiat de grupul ungar Kesz.
“România de zilele trecute a încununat o muncă de doi ani. Continuăm cu drag și spor pe fit-out-uri, dar fără falsă modestie trebuie să menționăm că sistemele de instalații funcționează ireproșabil și sunt estetice”, a transmis conducerea societății clujene DAS Engineering.
Kesz a transformat clădirea care trebuia să devină primul spital privat din oraș în spațiu de birouri și aparthotel, printr-o investiție de 20 de milioane de euro, prima a acestuia din România. Clădirea de birouri urmează să fie va fi una “verde”, certificată BREEAM. Ea are 25.000 mp și este proiectată pentru a deservi 1.600 de spații de lucru și 52 de apartamente în regim hotelier.
Clădirea va grupa un supermarket, restaurant, săli de conferințe și de fitness. Imobilul care trebuia să găzduiască cel mai mare spital privat din ţară, de pe Calea Turzii, a trecut în mâinile constructorului Kesz, după ce acţionarii companiei Pelican Impex, care deţine deja un spital în Oradea, nu au mai mai putut finaliza proiectul anunţat, de 50 de milioane de euro.
Kesz România a căutat investitori pentru a finanţa proiectul, însă apoi a transformat imobilul în clădire de birouri. Ea ar fi trebuit să funcţioneze ca spital universitar, prima unitate spitalicească de acest tip din ţară. Primele probleme au apărut în 2012, construcţia fiind întreruptă după finalizarea structurii clădirii.
Lucrările au fost oprite definitiv în 2013, iar apoi imobilul a fost aproape integral construit. Prin proiectele Kesz în România se mai numără parcul acvatic Nymphaea (Oradea), fabrica Kaercher (Curtea de Argeș), centrul logistic Penny (Bacău) și One Herăstrău Park (București).