Salariaţii temporari au şanse tot mai mici să primească oferte de angajare permanentă (studiu)

Salariaţii temporari au şanse tot mai  mici să primească oferte de angajare permanentă (studiu)
Numărul angajaţilor temporari care primesc oferte de angajare permanentă scade, relevă o analiză pe primele cinci luni ale acestui an ale companiei de recrutare Trenkwalder, care deţine o filială şi la Cluj şi care este unul dintre cei doi recrutori ai fabricii de telefoane mobile Nokia din Jucu.


„În acest an procentajul angajaţilor temporari pe care partenerii noştri i-au angajat ulterior cu contract pe termen nedeterminat a scăzut la 31%, faţă de 35% în cursul anului trecut. Aceasta semnalează două aspecte: în primul rând angajatorii preferă tot mai mult contractele pe perioade determinate, iar pe de altă parte, sunt aproape de a-şi fi completat necesarul de angajaţi permanenţi", a explicat Bogdan Florea, directorul general al Trenkwalder.

Scăderea cu patru puncte procentuale a numărului de angajaţi temporari care sunt ajung să semneze un contract pe perioadă nedeterminată la finalizarea termenului iniţial reprezintă „primul simptom al viitoarei tendinţe pe piaţa muncii", arată Trekwalder: „angajatorii se vor concentra pe recrutări pentru poziţiile de coordonare, management şi conducere, respectiv pe angajări temporare pentru posturile de execuţie şi producţie", a mai spus Florea.
Trenkwalder este alături de Lugera&Makler compania de recrutare care asigură covârşitoarea majoritate a forţei de muncă pentru fabrica de telefoane mobile Nokia din Jucu. Potrivit angajaţilor Nokia, compania nu a mai recrutat personal în nume propriu de aproape trei ani iar întreaga forţă de muncă, în special la liniile de producţie, este rulată prin intermediul celor două companii de recrutare.

 

Comenteaza