Salarii de până la 3.000 euro pentru inginerii de structuri. La Cluj sunt printre cei mai căutați din țară

Salarii de până la 3.000 euro pentru inginerii de structuri. La Cluj sunt printre cei mai căutați din țară
| Foto: ichzigo - Depositphotos.com

Inginerii de structuri pot câștiga între 1.500 și 3.000 de euro. Timpul de lucru flexibil este unul dintre cele mai mari beneficii extrasalariale pe care firmele îl oferă acestor specialiști.

Un angajat pe poziţia de inginer de structuri are un salariu care variază, în medie, între 1.500 şi 3.000 de euro net pe lună, după cum arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs, potrivit unui comunicat.

Sectorul construcţiilor este într-o continuă dezvoltare, iar nevoia de specialişti în acest domeniu este constantă. Pentru un inginer structuri, cele mai multe oferte de joburi vin în special din Bucureşti, Ilfov şi Cluj. Poziţia de inginer structuri necesită în primul rând studii superioare într-un domeniu tehnic, care să fie completate de cunoştinţe privind normele europene (Eurocode, în special EC1, EC3 şi EC8), noţiuni de proiectare (3D CAD), precum şi de cunoaşterea unei limbi străine, la un nivel avansat. Capacitatea de a lucra în echipă şi individual, abilităţile de comunicare şi atenţia la detalii fac parte din pachetul de soft skill-uri pe care ar trebui să le deţină un inginer structuri. Pentru acest rol, salariile sunt de 1.500 - 3.000 de euro/lună, în medie” - Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: abonament servicii medicale, tichete de masă, decontare transport, timp de lucru flexibil, abonament sală de sport.

Inginerii de structuri sunt foarte căutați la Cluj

În prezent, 835 de posturi vacante pentru poziţia de inginer structuri sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în Bucureşti, Ilfov şi Cluj.

Comenteaza