Salariile Clujului au fost depășite de cele din Timiș

Salariile Clujului au fost depășite de cele din Timiș

Salariile din judeţul Timiş le-au depăşit pe cele din Cluj în luna aprilie a acestui an şi au trecut pe poziţia a doua în clasamentul național al celor mai mari salarii medii nete din România, după București, arată calculele ZF, făcute pe baza datelor de la Institutul Naţional de Statistică (INS).

Astfel, salariul mediu net din Timiş a ajuns la 5.989 de lei în aprilie 2024, în creştere cu 16,1% faţă de aceeaşi lună din anul 2023. Spre comparaţie, salariile din Cluj au fost de 5.943 de lei în aprilie 2024, în creştere cu 8,6% faţă de aprilie 2023.

În 2020, salariile din Cluj erau cu 6% mai mari decât cele din Timiş, iar în 2024 cele din Timiş sunt cu 1% mai mari decât cele din Cluj. Timişoara este un important centru industrial şi tehnologic, cu numeroase investiţii străine, în special în sectorul automotive şi IT, care a continuat să atragă investiţii şi să se dezvolte.

Salariile medii nete din Cluj au înregistrat o creştere constantă în ultimii ani, reflectând dezvoltarea economică şi atragerea de investiţii în regiune, în special în domenii precum IT, tehnologie şi servicii. Aceste creşteri salariale au tras după ele şi o creştere a chiriilor şi a proprietăţilor din Cluj-Napoca. Acum, deşi dinamica creşterii salariale anuale nu a mai fost de „double digits“, preţurile din Cluj-Napoca nu dau şi ele semne de încetinire.

Comenteaza