Scandalul continuă la Broker Cluj: şi-ar putea schimba tot Consiliul de Administraţie

Scandalul continuă la Broker Cluj: şi-ar putea schimba tot Consiliul de Administraţie
Noii membri ai Consiliului de Administraţie al Broker SA vor fi aleşi prin metoda votului cumulativ, după ce mai mulţi acţionari, care deţin o pondere semnificativă din compania clujeană, au cerut acest lucru.

Este vorba de Ioan Cartiş, cu aproape 7% din companie, Miron Martin, cu 0,15% din capitalul social, şi Anton Ionescu, cu 4,17%, acesta din urmă fiind şi preşedintele actualului Consiliu de Administraţie.
Noul CA va fi ales în Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor, programată pentru 28 noiembrie în sala Facultăţii de Mecanică a Universităţii Tehnice.

Consiliul de Administraţie (CA) al societăţii de servicii de investiţii financiare (SSIF) Broker Cluj ar putea fi revocat în întregime după ce administratorii l-au concediat pe directorul general Grigore Chiş. Cererea vine de la unul dintre investitorii principali, Societatea de Investiţii Financiare (SIF) 4 Muntenia, care deţine 11,69% din capitalul social al Broker. În acest moment CA este format din preşedintele Anton Ionescu - care are 4,16% din titlurile companiei, vicepreşedintele Miron Martin - 6%, Vasile Pop - 1,25%, Adrian Mercean şi Tiberiu Stratan, ultimul fiind reprezentantul SIF 4 în CA.

Amintim, directorul firmei, Grigore Chiş, a fost dat afară de Consiliul de Administraţie. Fostul director şi fondator al Broker, Petru Prunea, a dat firma în judecată, în 2009, după ce a fost concediat atât din funcţia de director cât şi din cea de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Curtea de Apel Cluj a decis vineri că decizia Broker a fost una corectă.

Etichete
Comenteaza