Scumpiri la carburanți de la 1 iulie. Șoferii români vor plăti mai mult pentru un plin

Scumpiri la carburanți de la 1 iulie. Șoferii români vor plăti mai mult pentru un plin

Vești proaste pentru șoferii din România. De la 1 iulie, prețurile la carburanți vor crește considerabil, atât pentru motorină, cât și pentru benzină, după o perioadă de ieftiniri la pompă.

În ultimele zile, motorina a fost mai ieftină decât benzina, o situație rar întâlnită care a bucurat mulți șoferi.

În prezent, prețurile la pompă au scăzut semnificativ. În aprilie, un litru de motorină costa 7,46 lei, iar acum prețul a scăzut cu peste 20 de bani, ajungând să fie mai ieftin decât benzina, care se vinde în medie cu 7,24 lei pe litru.

Totuși, această perioadă de ieftiniri este pe cale să se încheie. De la 1 iulie, acciza la carburanți va crește, ducând la scumpiri semnificative. Benzina se va scumpi cu 43 de bani pe litru, iar motorina cu 40 de bani pe litru.

Pentru un șofer care alimentează cu motorină, aceasta va însemna un cost suplimentar de 20 de lei pentru un plin. În cazul șoferilor care folosesc benzină, costul unui plin va crește cu aproape 21 de lei.

Această creștere a prețurilor vine după o perioadă în care șoferii români s-au bucurat de prețuri mai mici la carburanți, însă de la 1 iulie vor trebui să scoată mai mulți bani din buzunar pentru a-și alimenta mașinile, potrivit antena3.ro

Comenteaza