Se extind în Transilvania. Marii transportatori rutieri de persoane din capitală au câştigat licitaţii dincoace de Carpaţi

Se extind în Transilvania. Marii transportatori rutieri de persoane din capitală au câştigat licitaţii dincoace de Carpaţi
Autoritatea Rutieră Română a scos la licitaţie, săptămâna trecută, mai multe trasee interjudeţene din programul naţional de transport. O parte dintre acestea au legătură cu Clujul, în principal din cauza falimentului societăţii Sebali Trans.

Licitaţia din septembrie a fost ocazia perfectă pentru două societăţi mari de transport rutier de călători din sudul ţării să îşi extindă activitatea în Transilvania. Este vorba despre CDI Transport Intern şi Internaţional SRL, cu sediul în Bucureşti, care are 342 de angajaţi, potrivit termene.ro, şi Grup Atyc, din Dâmboviţa, cu 270 de angajaţi.

Aceste firme au numeroase trasee interjudeţene, dar operează în special dincolo de Carpaţi. De câțiva ani, se observă însă o tendință tot mai clară de a acapara cât mai multe curse în Ardeal.

O altă mare câştigătoare a traseelor ardelene este o societate din Bădăcin, judeţul Sălaj: Tur Cento Trans, cu 179 de angajaţi. În licitaţie s-au implicat şi mai multe firme din Cluj. Compania Fany a câştigat curse pe două trasee din zonă, Rodara, unul, iar Vio şi Dani, respectiv Tours Claus, din cadrul Alis Grup, nu s-au ales cu nimic.

Licitaţiile au luat în calcul dotările autobuzelor/microbuzelor propuse pe societăţi. Firmele au fost invitate să se înscrie online, pe site-ul Agenţiei pentru Agenda Digitală a României, iar punctajul maxim care putea fi obţinut era de 49 de puncte. Cum la unele trasee au existat o serie de operatori de transport cu 49 de puncte, aceştia trebuie să facă respectivele relaţii alternativ.

Traseele scoase la licitaţie în zona Clujului şi câştigătorii lor:

- Cluj - Şimleu-Silvaniei: câştigător Tur Cento Trans, 49 puncte
- Cluj - Zalău: câştigători Tur Cento Trans, Grup Atyc, 49 puncte
- Zalău - Târgu-Mureş: câştigători CDI, Tur Centro Trans, Balint Trans, toate cu 49 puncte
- Gherla - Târgu-Mureş: câştigător Tur Cento Trans, 44 puncte
- Cluj - Târgu-Mureş: câştigători MGH Lux Trans, Tur Cento Trans, CDI, Duda Trans, Fany, 49 puncte (Grup Atyc avea 49 puncte, dar a fost descalificată)
- Cluj - Abrud: Fany, Tur Cento Trans, Rodara Trans, 49 puncte
- Cluj - Jibou: Tur Cento Trans, 49 puncte
- Târnăveni - Cluj: câştigător Duda Trans, 48 puncte

Etichete
Comenteaza