Se mai deschide o bucată de autostradă în România: "Luna viitoare se va putea circula"

Se mai deschide o bucată de autostradă în România: "Luna viitoare se va putea circula"
| Foto: Facebook/Cristian Pistol

Șeful CNAIR Cristian Pistol a anunțat, marți, că începând de luna viitoare se va putea circula pe sectorul de autostradă cuprins între DN4 și Autostrada Soarelui.

Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere a remarcat un "ritm bun de lucru pe ultimii 10 kilometri ai lotului 1 Glina - Vidra al A0 Sud". 

„În aceste condiții luna viitoare se va putea circula și pe sectorul de autostradă cuprins între DN4 și A2 (Autostrada Soarelui)”, a transmis Cristian Pistol, într-un mesaj postat pe Facebook.

Pe lotul 1 de 16,93 km, constructorul turc Alsim Alarko lucrează acum la montarea parapetului pe bretelele care asigură accesul în și din A2, așternere balast stabilizat pe calea 1 în zona km 55+500 (ultimul sector pe care mai trebuie executată acest tip de lucrare) și executare rosturi de dilatație pe pasajul care traversează A2.

"După finalizarea acestor lucrări se va putea circula continuu pe autostradă de la intersecția cu DN6 până la Constanța (A0 Sud și A2), pe o lungime de 236 de km.

Circulația pe Lotul 2 al A0 Sud (Vidra - Bragadiru) între intersecțiile cu DN6 și DN5 a fost deschisă anul trecut (2023) iar în luna aprilie 2024 a fost deschisă și o secțiune de 7 km din lotul 1, care continuă legătura până la intersecția dintre A0 și #DN4", a mai precizat Pistol.

Comenteaza