Se reia zborul direct din România către SUA. Cât costă biletul la compania care operează și de la Cluj

Se reia zborul direct din România către SUA. Cât costă biletul la compania care operează și de la Cluj
| Foto: potowizard - Fotografie ilustrativă

O companie aeriană românească operează primul zbor direct din Capitală către Statele Unite ale Americii, după mai bine de 20 de ani.

Compania HiSky operează vineri, 7 iunie, de pe aeroportul Internaţional „Henri Coandă”, primul zbor direct din Bucureşti către Statele Unite ale Americii, după mai mult de 20 de ani.

Aeronava HiSky, Airbus A330-200, prima aeronavă wide-body din flota companiei şi singura de acest tip înregistrată în România, este programată să decoleze la ora 08.30, pentru un zbor cu durata de 10 ore, cu destinaţia New York - JFK, potrivit Agerpres.

Zborurile regulate care conectează aeroportul Henri Coandă cu principalul aeroport din New York, John F. Kennedy, vor fi efectuate cu patru frecvenţe pe săptămână, cu plecare din România în fiecare zi de luni, miercuri, vineri şi sâmbătă şi retur, a anunţat operatorul aerian la finele anului trecut, după ce a primit din partea Departamentului Transporturilor din SUA autorizarea pentru a efectua zboruri regulate către această destinaţie.

De la Cluj până la New York, cu o scurtă oprire la București

Pasagerii din Cluj-Napoca și Chișinău vor putea ajunge în Statele Unite ale Americii cu doar o scurtă oprire, la București.

Biletele sunt disponibile pentru două clase de servicii, iar preţul unei călătorii porneşte de la 349 euro, pentru clasa economic şi 1.899 euro pentru clasa business. La bordul aeronavei va fi disponibil şi serviciul de catering, în costul biletului fiind incluse o masă caldă şi o gustare, pentru fiecare pasager. Pentru un zbor din Cluj-Napoca către New York, prețurile pornesc de la 379 euro/segmentul de zbor, iar pentru aceeași destinație, pasagerii care pleacă din Chișinău vor plăti un tarif începând cu 375 euro, potrivit unui comunicat al companiei.

Conform sursei citate, pentru achiziționarea unei călătorii din Cluj sau Chișinău, cu conexiune la București, aceștia vor efectua o singură rezervare în sistemul companiei, astfel încât asigurarea legăturii până la destinația finală și transferul bagajelor de cală rămân în responsabilitatea HiSky. 

De altfel, HiSky a devenit singura companie românească care deţine, în acelaşi timp, Permisul de Operator Străin de Transport Aerian şi aeronavă care îi oferă capabilitatea pentru zboruri neîntrerupte, de până la 14 ore.

Aeronava, care îi oferă companiei capabilitatea de a opera curse fără escală pe această distanţă, a aterizat la Bucureşti la începutul acestei săptămâni. Pe durata călătoriei, pasagerii vor avea acces la bord şi la conţinut multimedia, disponibil pe sistemul de entertainment al aeronavei.

Din Bucureşti, pasagerii pot călători cu această companie pe opt rute regulate internaţionale, către Bruxelles, Barcelona, Malaga, Dublin, Chişinău, Bordeaux, Tel Aviv şi Frankfurt şi pe două rute interne, către Cluj-Napoca şi Timişoara.

În România, compania aeriană mai operează curse regulate şi de pe aeroporturile din Iaşi, Baia Mare, Cluj-Napoca şi Timişoara, dar şi zboruri charter, în parteneriat cu principalele agenţii de turism.

Conform clasamentului privind numărul de pasageri transportaţi, HiSky ocupă locul patru în topul companiilor aeriene care operează în România.

Comenteaza