Sindicaliştii şi conducerea Nokia nu au rezolvat nimic; se reîntâlnesc miercuri

Sindicaliştii şi conducerea Nokia nu au rezolvat nimic; se reîntâlnesc miercuri
S-au întâlnit, dar n-au rezolvat nimic: singura concluzie de astăzi dintre sindicaliştii fabricii de telefoane mobile Nokia şi conducerea companiei este data la care se vor reîntâlni, miercuri.

"Astăzi doar am parcurs etapa legală de informare pe suport de hârtie privind procedura concedierii. Ne-am gândit să aplicăm criterii de acordare a plăţilor compensatorii", spune preşedintele Cartel Alfa Cluj, Valentin Ilcaş. Acesta spune că aceste criterii nu au fost stabilite. E clar însă că valoarea plăţilor compensatorii pentru angajaţii disponibilizaţi nu va fi aceeaşi, ci va varia în funcţie de vechimea în fabrică: "am trecut de vremea egalitarismului", spune el.

Nokia şi-a anunţat joi noua strategie la nivel global în ce priveşte fabricile de telefoane mobile. Fabrica din Jucu va fi închisă, este singura din reţea pentru care a fost luată această decizie. Un număr de 1.950 de angajaţi îşi vor pierde locurile de muncă, dar decizia afectează alte sute de angajaţi indirecţi, de la companiile către care au fost externalizate mai multe servicii, între care transport şi catering.

Comenteaza