Sistem informatic de 5,4 milioane de lei la spitalul judeţean

Sistem informatic de 5,4 milioane de lei la spitalul judeţean
Sistem informatic de 5,34 milioane de lei la spitalul clinic de urgenţă din Cluj. Mare parte din bani au fost asiguraţi gratuit de Uniunea Europeană.

Proiectul de realizare şi implementare a unui sistem informatic integrat a fost denumit "SP.IT.@LL" şi e cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională din Programul Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice". 

Valoarea totală a proiectului este de 5.342.513,22 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă reprezintă 4.210.411,63 lei. Din valoarea asistenței financiare nerambursabile, 3.436.537,98 lei sunt asiguraţi din FEDR (Fondul European de Dezvoltare Regională), iar 773.873,65 lei sunt finanţare de la bugetul naţional. Cofinanţarea din partea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Cluj este de 2% din valoarea totală eligibilă a proiectului.

Proiectul a fost implementat în 24 luni, din 29 iulie 2010, şi urmăreşte crearea unui sistem informatic integrat de management cu scopul final de a crește eficiența şi eficacitatea activității medicale. Sistemul a fost testat în 17 mai.

În iulie sunt planificate ultimele activități din cadrul proiectului, respectiv auditarea finală a securităţii reţelei şi aplicaţiei informatice, auditarea financiară finală, organizarea unei conferinţe de presă şi publicarea anunţului de presă privind finalizarea proiectului.

Comenteaza