Spitalul de Recuperare a introdus videoconferințele pentru a proteja personalul
- Scris de Ziua de Cluj
- 13 Apr 2020, 11:40
- Economie
- Ascultă știrea
Cei 700 de medici și asistenți medicali din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare (SCR) Cluj se întâlnesc virtual în cadrul ședințelor pentru a evita răspândirea noului coronavirus.
Managementul spitalului a propus implementarea unei soluții informatice care permite ca întâlnirile cadrelor medicale să se defășoare fără a-i reuni fizic în acelaşi amfiteatru. SCR se pregătește pentru a intra în linia a treia la Cluj în tratarea pacienților cu coronavirus dacă situația o va impune.
Una dintre provocări a fost protejarea pacienților neinfectați de cei infectați și protejarea cadrelor medicale. Activitatea complexă, multidisciplinară, desfăşurată în SCR, include ședințe și rapoarte zilnice între cadrele medicale. Aceste întâlniri fizice cu tot personalul puteau favoriza răspândirea coronavirusului, inclusiv de la personal la sutele de pacienţi şi invers.
Instituția poate acum organiza conferințe on-line, minimizând aceste riscuri. Platforma Cisco WebEx a fost implementată de compania Brinel și este folosită atât pentru ședințe și rapoartele zilnice medicale. Personalul poate interacţiona cu cadre medicale sau colaboratori din afara instituției fără a fi necesară deplasarea lor.
Membrii echipelor participă la videoconferințe fie direct din secția din care fac parte, fie de la domiciliu, de pe orice dispozitiv, inclusiv telefonul personal, accesând WebEx Meetings din aplicație sau dintr-un browser web, restrângându-se numărul de contacți. “Platforma utilizată asigură comunicarea eficientă și fundamentarea procesului decizional, limitând totodată expunerea personalului la riscul de contaminare”, a declarat Sanda Patrichi, manager al SCR.
“Am creionat un mod de lucru uşor de folosit de echipa de management a spitalului pentru organizarea şedințelor video. Soluția asigură un nivel de securitate crescut, fiind controlată și administrată centralizat de departamentul IT al spitalului, care poate impune restricții sau privilegii pentru useri. Comunicațiile și documentele partajate sunt criptate”, a detaliat Claudiu Boar, networking manager al Brinel.
Documentele medicale specifice pot fi vizualizate, descărcate şi modificate de utilizatori, iar cu funcţia Whiteboarding se pot face adnotări în timp real. Nu a fost nevoie de modificarea infrastructurii IT a spitalului, iar implementarea s-a realizat de la distanță.