STK Properties a adunat 3,5 mil. de lei de la investitorii de pe bursă pentru un proiect imobiliar din Bună Ziua

STK Properties a adunat 3,5 mil. de lei de la investitorii de pe bursă pentru un proiect imobiliar din Bună Ziua

STK Properties, care are în plan dezvoltarea unui ansamblu imobiliar în cartierul Bună Ziua din Cluj, pe un teren de circa 20.000 mp, a vândut acțiuni în valoare de 3,5 mil lei.

STK Properties, vehicul investiţional înfiinţat de fondul de investiții STK Emergent (administrat de Nicolae Pascu) pentru dezvoltarea unui proiect imobiliar în Cluj-Napoca, a încheiat o ofertă primară de vânzare de acţiuni prin care a atras de la investitori 3,5 mil. lei.

Pachetul de acţiuni a fost procesat pe 1 aprilie în sistemul Bursei de la Bucureşti (BVB). Compania a oferit spre vânzare 1,55 de milioane de acţiuni nominative, cu o valoare nominală de 1 leu, emise în cadrul operaţiunii de majorare de capital social aprobată de acţionari în adunarea generală din februarie 2022, la preţul de vânzare de 2,25 de lei pe acţiune, potrivit ZF.

STK, proiect imobiliar în cartierul Bună Ziua

Plasamentul privat s-a derulat în perioada 21-31 martie 2022, iar BRK Financial Group a fost intermediarul finanţării şi listării companiei la BVB. Înaintea plasamentului privat, acţionarii societăţii erau Fondul Închis de Investiţii STK Emergent (99,995%) şi STK Financial AFIA (0,005%). În urma listării, free float-ul la Bursă va fi de aproximativ 16,7%, potrivit calculelor realizate de ZF.

Împreună cu societatea Emergent Real Estate SA, deţinută tot de fondul STK Emergent, STK Properties are în proprietate un teren de 19.262 de metri pătraţi în Cluj-Napoca, cartierul Bună Ziua. STK Properties deţine 56,5% din proprietate (corpul A şi creşa), iar Emergent Real Estate are 43,5% din proiect (corpul B şi parcul). Finalizarea proiectului este preconizată în 2027.

STK PROPERTIES are în plan un ansamblu imobiliar cu peste 230 de apartamente, mini mall, parc şi creşă, în zona Lidl din Bună Ziua.

Comenteaza