Video Strabag și Geiger trag tare pe A3, între Cluj și Mureș! Cum arată lotul care ar putea fi GATA până la sfârșitul anului

Strabag și Geiger trag tare pe A3, între Cluj și Mureș! Cum arată lotul care ar putea fi GATA până la sfârșitul anului
| Foto: captura video

Constructorii lotului de aproape 16 kilometri dintre Chețani și Câmpia Turzii se mobilizează să finalizeze bucata de autostradă înainte de termenul contractual, poate chiar înainte de finalul acestui an.

Contractul pentru finalizarea lucrărilor la lotul Chețani – Câmpia Turzii al Autostrăzii Transilvania (A3) a  fost semnat în octombrie 2022, asocierea Strabag - Geiger având la dispoziție 18 luni pentru execuție, însă constructorii vor să finalizeze bucata de autostradă înainte de termen, care este august 2024.

La ultima vizită pe șantier, șeful Companiei de Drumuri spunea că „lotul de aproximativ 16 km se va putea deschide la sfârșitul acestui an, dacă antreprenorul își menține același ritm de lucru”. Bineînțeles, o condiție ar fi ca și vremea să le permită constructorilor să avanseze...

Lotul Chețani – Câmpia Turzii este ultimul care mai trebuie finalizat din Autostrada Câmpia Turzii – Târgu Mureș. Stadiul fizic al șantierului a ajuns la aproximativ 75%.

Odată deschis acest sector, mașinile vor putea circula neîntrerupt pe Autostrada Transilvania pe aproape 98 km, de lângă Târgu Mureș până după Cluj-Napoca.

Chețani – Câmpia Turzii are o lungime de 15,70 km și va cuprinde 2 poduri, 7 pasaje și un nod rutier la Chețani.

Iată imagini recente publicate pe YouTube de Cristian Man de pe șantierul lotului A3, Chețani – Câmpia Turzii:

Comenteaza