Teodorovici, despre creşterea inflaţiei: Normal că se creează o îngrijorare

Teodorovici, despre creşterea inflaţiei: Normal că se creează o îngrijorare
Ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a declarat, miercuri, întrebat despre creşterea ratei inflaţiei la 4,3% în ianuarie, că orice creştere creează o îngrijorare, afirmând că va discuta despre acest subiect săptămâna viitoare când are programată o întâlnire cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

Solicitat să comenteze faptul că România a înregistrat cea mai mare inflaţie din ultimii ani, respectiv 4,3% în ianuarie, ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici, a spus: "Orice astfel de creştere, fie că vorbim de inflaţie, de ROBOR, fie că vorbim de schimbul valutar sau multe altele, normal că se crează o îngrijorare".

"De aceea o să am o discuţie săptămâna viitoare cu domnul guvernator pentru a vedea exact cum cele două zone, politica fiscală şi politica monetară, şi modul în care noi acţionăm împreună, că sunt două zone complementare, de fapt, va avea loc", a adăugat Teodorovici.

El a mai spus că rata inflaţiei este influenţată de factori interni şi externi, printre care creşterea salarială şi preţul barilului de petrol.

Totodată, ministrul de Finanţe şi-a exprimat încrederea că, până la finalul anului, rata inflaţiei se va diminua.

Rata anuală a inflaţiei a fost în ianuarie de 4,3%, după ce în decembrie fusese de 3,3%, arată datele comunicate miercuri de Institutul Naţional de Statistică (INS). Rate anuale de inflaţie mai mari de 4% nu au mai fost consemnate din 2013.

 

Comenteaza