Tigări și alcool cu buletinul! Chelnerii și vânzătorii, obligați să îți ceară actele

Tigări și alcool cu buletinul! Chelnerii și vânzătorii, obligați să îți ceară actele

Legea care îi obligă pe chelneri și vânzători să solicite actele de identitate la vânzarea băuturilor alcoolice şi produselor din tutun, pentru a verifica dacă cumpărătorul a împlinit vârsta de 18 ani a fost promulgată, vineri, de președintele Klaus Iohannis.

Legea care instituie măsura de consultare a documentelor de identitate la cumpărarea produselor din tutun şi alcool, în vederea reducerii consumului acestora în rândul persoanelor care nu au împlinit 18 ani a fost promulgată, astfel că tinerii vor trebui să prezinte un act de identitate când merg la magazin.

„În vederea verificării împlinirii vârstei de 18 ani a cumpărătorilor și consumatorilor care solicită vânzarea, respectiv servirea băuturilor alcoolice, băuturilor energizante și/sau produselor reglementate de dispozițiile art. 2 din Legea nr. 201/2016 privind stabilirea condițiilor pentru fabricarea, prezentarea și vânzarea produselor de tutun și a produselor conexe și de modificare a Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor de tutun, cu modificările și completările ulterioare, membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale au obligația de a solicita consultarea actelor de identitate ale consumatorilor”, prevede actul normativ promulgat.

Amenzi uriașe pentru cei care le vând alcool și tutun minorilor

În cazul neîndeplinirii acestei obligații, membrii personalului localurilor publice și vânzătorii din unitățile comerciale pot fi sancționați cu amendă de la 10.000 lei la 30.000 lei, mai prevede legea.

Comenteaza