Transportatorii au cerut la Cluj eliminarea rovinietei în zonele metropolitane

Transportatorii au cerut la Cluj eliminarea rovinietei în zonele metropolitane
Adunarea Generală a Uniunii Române de Transport Public (URTP) a dezbătut vineri, la Cluj, principalele probleme pe care operatorii din domeniu le solicită să fie rezolvate prin măsuri legislative.

„Printre problemele ridicate de transportatori se numără scutirea de la plata rovinietei în zona metropolitană a marilor aglomerări urbane, decontarea abonamentelor şcolare, precum şi facilităţile acordate unor categorii de persoane defavorizate. 
 
S-au discutat aspecte legate de reducerea poluării cu autoturisme sau autovehicule în marile aglomerări, act normativ ce se află de altfel pe agenda Comisiei de transporturi din Camera Deputaţilor, prin achiziţionarea de autovehicule nepoluante în concordanţă cu normele europene",
a relatat deputatul Marius Sorin Bota, invitat la reuniune. 
 
URTP deţine reprezentativitate la nivel de grup de unităţi de transport public urban şi la nivel de ramură. Printre membrii săi din Cluj se numără Compania de Transport Public Cluj-Napoca şi Transurb Dej.

Aceasta face parte din Uniunea Internaţională de Transport Public, organizaţie recunoscută pe plan internațional pentru activităţile de lobby pentru o dezvoltare durabilă a transportului public, rețea mondială care reuneşte toate părțile interesate din acest sector.

Comenteaza