Trei localuri din Cluj, premiate la gala ghidului Gault & Millau

Trei localuri din Cluj, premiate la gala ghidului Gault & Millau

Baracca, Fragment și Cabinet de Vin & Cocotte au primit premii în cadrul galei premiilor Gault & Millau, bucătarii clujeni Roland Suciu și Roland Szegedi s-au numărat printre laureați, iar organizația My Transilvania a fost socotită drept promotoare a gastronomiei românești. 22 de restaurante și localuri din Cluj sunt incluse în ediția din 2019 a ghidului.

Premiile Gault & Millau 2019: 

• Bucătarul-şef al anului: Alexandru Dumitru - Bistro Ateneu, 15,5 puncte & 3 bonete

• Marii bucătari de mâine: Andrei Chelaru - Fragment, 15 puncte & 3 bonete; Radu Ionescu - Kaiamo, 15 puncte & 3 bonete, Roland Suciu - Baracca, 15 puncte & 3 bonete

• Femeia bucătar a anului: Oana Irina Coantă - Bistro de l'Arte, 12,5 puncte & 1 bonetă

• Bucătarii regionali ai anului: Dobrogea: Anne Marie Rosenberg - Clos de Colombes, 12 puncte & 1 bonetă; Moldova: Claudia Băcăuanu - Toujours, 12 puncte & 1 bonetă; Muntenia: Paul Oppenkamp - the Artist 15, puncte & 3 bonete; Transilvania: Roland Szegedi - Cabinet de Vin & Cocotte, 13 puncte & 2 bonete

• Terroir: Ioan Bebeşelea - Syndicat Gourmet 12,5 puncte & 1 bonetă

• Cofetar-patiserul anului: Ana Consulea - Zexe Braserie 11 puncte & 1 bonetă

• Echipa de servicii a anului: Echipa Baracca

• Trofeele POP: Mesange Fromagerie, Papila, Pizza Mania

• Promotorii gastronomiei româneşti: Asociaţia Ivan Patzaichin Mila 23 - Puncte gastronomice locale; Asociația My Transylvania, Transilvania Gastronomică - Food Culture Festival Gastro Art - proiect editorial.

Gault & Millau a lansat ediţia 2019 a ghidului de restaurante pentru România. 275 de restaurante şi localuri au fost selectate în ediţia 2019 a ghidului, din cele mai importante 15 oraşe, 154 de localuri fiind noutăţi faţă de ediţia din 2018..

Comenteaza