Trelleborg vrea 5,4 milioane de euro de la stat pentru extinderea producţiei din Dej

Trelleborg vrea 5,4 milioane de euro de la stat pentru extinderea producţiei din Dej
O companie care şi-a deschis fabrică lângă Dej cere de la stat 5,4 milioane de euro pentru cofinanţarea extinderii producţiei. Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean au încercat azi să-l convingă pe vicepremierul Daniel Chiţoiu să scoată banii. "Beneficiile sunt extrem de importante pentru economia întregului judeţ", spun ei.

Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Cluj, Horea Uioreanu şi Vakar Istvan s-au întâlnit ieri la sediul Ministerului Finanţelor Publice, cu vicepremierul Daniel Chiţoiu pentru a afla ce facilităţi fiscale pot fi oferite companiei Trelleborg, ce a deschis o fabrică în parcul industrial Arc din Dej.

Trelleborg Automotive urmăreşte să obţină din partea Guvernului, prin intermediul Schemelor de Ajutor de Stat, suma de 5,4 milioane de euro pentru cofinanţarea extinderii capacităţilor de producţie din Dej.

Trelleborg vrea să construiască, astfel, o hală de producţie ce va fi dotată cu echipamente în valoare totală de aproximativ 16 milioane de euro. Investiţia ar urma să debuteze în cel mai scurt timp, respectiv în trimestrul IV al acestui an, iar producţia efectivă va începe nu mai târziu de trimestrul al II-lea al anului 2014, spune Uioreanu.


"Beneficiile pe care implementarea acestui proiect, respectiv extinderea acestei investiţii, le va genera sunt extrem de importante pentru economia întregului judeţ", spune el. "Mai exact, vor fi create 284 de noi locuri de muncă, ceea ce va ridica numărul total de angajaţi la 585, compania Trelleborg devenind astfel unul dintre cei mai mari angajatori străini din judeţul Cluj. Totodată, datorită efectului său multiplicator, investiţia va genera crearea, pe orizontală, de numeroase alte noi locuri de muncă, dar şi sporirea activităţilor productive ale furnizorilor autohtoni. Se impune a fi menţionat în acest context faptul că, la maturizarea proiectului, cifra de afaceri a companiei va creşte de la 40 de milioane de euro, cât numără în prezent, la peste 100 de milioane de euro anual".

"În cadrul întâlnirii i-am prezentat domnului Viceprim-ministru Daniel Chiţoiu numeroasele beneficii pe care realizarea unei astfel de investiţii le oferă judeţului Cluj iar reacţia domniei sale a fost mai mult decât încurajatoare", spune Uioreanu.

Comenteaza