Turismul cu avionul, în creștere cu 18% la Cluj. Charterele zboară la capacitate maximă

Turismul cu avionul, în creștere cu 18% la Cluj. Charterele zboară la capacitate maximă
Vacanţele cu zboruri charter din Cluj-Napoca, Bucureşti, Iaşi, Timişoara au avut un plus de 18% în 2017, cursele săptămânale înregistrând un grad mediu de ocupare de peste 98%, conform statisticilor agenției Paralela 45.

Insulele din Grecia (45%), Spania (24%), Turcia (20%), Cipru (5%), urmate de Portugalia şi Croația au fost cele mai căutate destinaţii. Pentru 2018, compania estimează o creştere a vânzărilor cu 20% generată de noile destinaţii cu zboruri charter oferite, de  destinaţiile consacrate, de noile circuite şi de creşterea cu 45% a turismului intern, impulsionat de voucherele de vacanţă.

“Începutul lui 2018 are perspective deosebit de bune, este un an în care românii sunt şi mai deschişi să călătoarească în străinătate. În perioada de Early Booking au rezervat cu 50% mai multe vacanţe în Turcia faţă de anul trecut, cu 20% mai multe pentru Grecia. Creşterea pentru Bulgaria este de 15%, pentru Spania şi România de 10%”, a spus Alin Burcea, director general al Paralela 45.

Cele mai vândute circuite au fost cele în Rusia, Portugalia, Israel şi Iordania, Italia, Spania şi Grecia. În cazul turismului individual, Paralela 45 a înregistrat o creştere de 23%, cele mai căutate destinaţii fiind România, Bulgaria, Grecia şi Turcia.

Operatorul de turism a înregistrat un volum de vânzări de 50 milioane euro în 2017. Principalii jucători pe piața intermedierilor de turism în România sunt Hotelair, Business Travel Turism, Charter Broker, Prompt Service Travel Company și J’info Tours, conform Termene.ro.

Comenteaza