Un furnizor clujean de materiale publicitare a trecut la folii pentru viziere

Un furnizor clujean de materiale publicitare a trecut la folii pentru viziere

Furnizorul pentru industria de publicitate şi amenajări interioare Verla Cluj a înregistrat comenzi de 10.000 mp pentru folie transparentă de tip pet, folosită la fabricarea vizierelor, motiv pentru care a făcut demersuri de suplimentare a stocurilor.

Verla are depozite proprii la Cluj, Bucureşti şi Iaşi, conform ZF. „Pentru că noi am donat întregul stoc existent în depozitele din Cluj şi Bucureşti, şi cererea a început să fie din ce în ce mai mare, am făcut demersuri pentru a suplimenta stocurile.

Până acum avem comenzi de peste 10.000 mp pentru acest tip de folie. Cei care achiziţionează sunt clienţii noştri, firme din domeniul industriei publicitare, însă am avut cereri şi din alte domenii, instituţiile bancare ne-au solicitat produse de acest gen”, a spus fondatorul societății, Viorel Verzea.

Compania este și furnizor de folii floor-graphics, folosite în această perioadă pentru delimitarea distanţei minime la casele de marcat sau la ghişeele diverselor instituţii.

„Suntem în discuţii permanente cu furnizorii noştri pentru soluţii care pot ajuta în această perioadă, pentru adaptarea produselor comercializate la condiţiile pandemiei de coronavirus. În felul acesta încercăm să ne acoperim costurile minime şi să menţinem business-urile pe o linie de plutire. Impactul negativ din punct de vedere economic va fi mult mai de durată decât pandemia în sine”.

Aici lucrează 65 de persoane, dar în această perioadă îşi desfăşoară activitatea doar 50-60% dintre angajaţi. „O bună parte muncesc de acasă, iar restul sunt în şomaj tehnic, dar suntem un caz bun. În această perioadă autorităţile ar trebui să aprobe creditarea rapidă pentru firmele mici care sunt blocate şi care nu au posibilitatea de a-şi achita datoriile la furnizori, deoarece fără ajutor aceste companii vor dispărea.

Fac comparaţie cu creditele de nevoi personale de 5.000-10.000 de euro pe care băncile le acordă fără mari dificultăţi, fără garanţii, doar un contract de muncă ce poate deveni volatil oricând. Firmele mici merită acelaşi regim într-un plafon garantat de stat.

Ar fi mai ieftin şi pentru stat, decât să preia o masă mare de şomeri şi procese de faliment. Nu pot preconiza cum va evolua compania în 2020, deoarece situaţia este incertă. Totul e o luptă pentru supravieţuire. Suntem pe o barcă în mijlocul unui fenomen necunoscut, perfid, iar obiectivul pe termen scurt este să ajungem la mal".

Grupul francez Antalis şi distribuitorul clujean de produse pentru comunicare vizuală Verla au renunţat în 2018  la tranzacţia de preluare a societății din România, după câteva luni de negocieri, motivând decizia pe diferenţa de viziune privind strategia şi politica de personal. Consiliul Concurenței autorizase operațiunea.

Antalis, deținută indirect de Sequana (Franța), activează  în domeniul vânzării de produse din hârtie, ambalaje, produse de comunicare vizuală și servicii orientate către clienții finali. Verla are activitate în domeniul comunicării vizuale, dar oferă şi servicii auxiliare și echipamente conexe.

Comenteaza