Universitatea de Științe Agricole iese pe piață cu plante aromatice

Universitatea de Științe Agricole iese pe piață cu plante aromatice

Instituția de învățământ a decis să scoată la vânzare pentru publicul larg mai multe tipuri de plante aromatice la ghiveci. Acestea sunt deja expuse la magazinul din campusul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj.

“Plantele au fost crescute la serele Facultății de Agricultură și le găsiți la următoarele prețuri: rozmarin 5 lei, mentă 4 lei, cimbrișor 3 lei, roiniță sau lămâiță 5 lei, aloe vera 6 lei, oregano 2 lei. Tot la magazinul din campusul nostru găsiți ouă de la fermele proprii la prețul de 0,45 bani/bucata”, au anunțat reprezentanții USAMV, pe rețeaua de socializare Facebook.

Inițiativa se înscrie în strategia instituției de a comercializa produsele USAMV care până acum erau folosite doar pentru consum propriu sau ca prezentare la târguri și expoziții de profil. În aprilie aceasta a scos la vânzare răsaduri de ardei gras, kapia și iute, vinete, tomate, țelină, dar și busuioc, salvie, mentă, oregano.

Toate răsadurile au fost plantate individual la USAMV, în ghivece, din semințe românești, iar vânzarea s-a făcut la serele din incinta instituției. În luna mai instituția a început comercializarea căpșunelor și a cireșelor, dar și a trandafirilor. De asemenea, la unitatea din incinta USAMV se vând atât lapte, cât și spanac sau salată.

Din primăvară, instituția comercializează iaurtul brand propriu Gourmeticus Academicum; vor urma produsele de panificație, berea și vinul. Conducerea USAMV susținea că instituția și-a propus să fie o universitate antreprenorială, ca exemplu pentru tinerii care vor să își deschidă o afacere în domeniul agro-alimentar, dar și să ofere produse locale de calitate superioară la prețuri accesibile oricărui consumator.

Comenteaza