Vacanța de Sfânta Maria mărește vânzările hotelierilor cu 38%

Vacanța de Sfânta Maria mărește vânzările hotelierilor cu 38%

Vânzările pentru minivacanța de Sfânta Maria sunt mai mari cu până la 38% pe litoral și cu până la 25% pentru stațiunile balneoclimaterice ori munte, față de anul 2017, când durata acesteia a fost de patru zile. Cele mai multe solicitări au venit în ultimele două săptămâni, după anunțul că zilele de 16 și 17 august sunt libere.

Beneficiarii voucherelor de vacanță au căutat în special hoteluri de 2-3*, pentru a se încadra în valoarea acestora de persoană, iar cei care au plătit vacanța în bani au preferat hoteluri de 3-4*.

Pe litoral, vânzările pentru minivacanță sunt în concordanță cu întreg sezonul 2018, pe care agențiile membre ale Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT) îl anunță peste așteptări, datorită rezervărilor masive făcute în perioada de înscrieri timpurii și mai ales acordării voucherelor de vacanță angajaților din sistemul public. Față de sezonul trecut, vânzările prin agenții sunt mai mari cu 18-20%.

În perioada de Early Booking cererea a fost mai mare cu o treime față de anul trecut, în timp ce voucherele de vacanță emise în primele șase luni ale anului au ajuns la o valoare de 148 de milioane de euro, de cinci ori mai mare față de 2017.Fără vânzările din primele trei luni ale anului și fără voucherele de vacanță (o parte dintre acestea folosite imediat ce au fost primite), sezonul pe litoralul ar fi fost afectat de vremea nefavorabilă din iunie și iulie.

Analizând rezultatele de până acum, turoperatorii de turism intern membri ai ANAT pledează pentru menținerea voucherelor de vacanță pe hârtie sau pe suport electronic și netransformarea acestora într-o indemnizație care ar putea să nu fie folosită pentru cumpărarea unei vacanțe în România.

Vara acesta, turiștii au preferat stațiunile Mamaia/Năvodari, Eforie și Jupiter/Venus, la un pachet mediu de 1.920 de lei. Cele mai multe cereri au fost pentru hoteluri cu facilități pentru copii, cu piscină, cu demipensiune ori all inclusive. Durata medie a sejurului este de cinci zile.

La munte și în stațiuni cele mai multe cereri au fost pentru sejururi de cinci nopți, respectiv șapte nopți. Pachetele pentru sejururi de cinci nopți pe Valea Prahovei au costat 800-1.200 lei/cameră dublă la un hotel 3* cu mic dejun inclus, iar în stațiunile balneare, între 1.600 și 2.100 de lei pentru cinci nopți de cazare în cameră dublă,  la un hotel de 3*, cu demipensiune și tratament.

Datele turoperatorilor de turism intern arată că rezervările pentru vacanțe la mare în ultimele două săptămâni din august și primele două săptămâni din septembrie sunt peste cele de anul trecut, ceea ce va însemna că sezonul 2018 va urma tendința ascendentă deja înregistrată (plus 18-20%) în comparație cu sezonul 2017.

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza